Maj går på hæld og lige om lidt går vi ind i juni. Juni er som bekendt den første sommermåned og selvom juni også plejer at være den mindst varme af sommermånederne, så kan vi jo være heldige, at blive beriget med både sol og sommer. Jeg har i hvert fald planer om at tilbringe en god del af juni udendørs – enten på terrassen eller i haven og så er det jo også i juni, at vi for alvor begynder at få gang i grillen og de lange aftener omkring havebordet – i hvert fald de af os, der ikke griller hele året og det gør vi altså ikke. Juleand på grill i stiv kuling og minusgrader er aldrig rigtigt slået igennem her i huset 😉

 

 

I juni glæder jeg mig til…

– At sidde i havestol på terrassen og nyde et glas koldt at drikke og en god bog, imens solen bager ned på mig fra en skyfri himmel.

– At spise de første af rigtig rigtig mange portioner danske jordbær. Når vi kommer lidt længere hen og jordbærsæsonen topper, vil jeg glæde mig til at tage ud og plukke jordbær et af de mange steder, som annoncerer med selv-pluk og derefter lave jordbærmarmelade eller fryse poser med rengjorte bær ned, så der også er jordbær til resten af året.

– At fejre en lang og dejlig Sankt Hans aften med alt hvad dertil hører af god mad og drikke, bål, snobrød, hekse, midsommersang og skumfiduser – gerne af den hjemmelavede slags.

-At nyde de smukke, smukke solnedgange, som vi gerne beriges med herhen over sommeren. Vi bor lige ud til en stor sø og på de varme og solrige dage venter gerne en smuk solnedgang med et væld at pink, orange og violette farver, som vi beundrer fra terrassen.

– At fråse i salater fyldt med sommergrønsager, som vi har måttet undvære hele vinteren. Nu er det slut med rodfrugter og græskar og tid til lette salatgrønsager som tomater, agurker, ærter, majs, blomkål, asparges og radisser.

– At plukke massevis af hvide og duftende hyldeblomstskærme, som herefter trylles om til en stor portion hjemmelavet hyldeblomstsaft. Noget drikkes med det samme, andet bruges som smagsgiver i koldskål, agurkesalat, dressinger og lign. og resten fryses ned i passende portioner, så vi har smagen af sommer gemt i fryseren hele året. Blandt andet bruger jeg noget af hyldeblomstsaften til hvid gløgg, når vi nærmer os jul.

– At spise alle de kogte majskolber med smør og salt, som jeg overhovedet kan komme til. Jeg elsker majskolber og glæder mig hvert år til de første dukker op i butikkerne.

– At jeg i slutningen i juni afslutter Modul 8 i skolen og tager hul på en lang lang sommerferie, som først ender i slutningen af august.

– At nyde, at det igen er sæson for meloner i alle afskygninger. Mon ikke også årets første vandmelonsalat med lækker, cremet feta kommer på bordet?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)