I weekenderne, når vi ikke har andre planer, synes jeg, at det er noget af det hyggeligste, at servere lidt lækkert efter aftensmaden. Gerne anrettet rigtig fint på et stort fad, så der er noget for både mave og øjne.

For at være helt ærlig, er det efterhånden ved at være noget tid siden, at vi har fået slik på sådan en fredag eller lørdag aften, men uden at lyde alt for frelst, så vil vi egentlig begge to hellere have vores sædvanlige fad, men der bliver selvfølgelig også købt ind til arrangementet på behørig vis, så der er noget for os begge og det ikke på noget tidspunkt bliver kedeligt. Forstå mig ret, der er ikke noget i vejen med et æble i både til hverdag, men jeg tror, at en af grundene til, at vi begge er blevet så glade for disse anretninger er, at vi gør noget særligt ud af dem hver gang.

For det første indeholder vores hyggeplatter næsten altid et udvalg af årstidens frugt skåret i mundrette bider – lige for tiden spiser vi æbler, pærer, vindruer og den slags. I vinters var der stort set altid appelsiner eller pomelo på platten og lige om lidt kommer den til at bugne af lækre sommerbær, meloner og nektariner. Derudover er udvalget lidt forskelligt, således at både den salte og den søde tand er tilgodeset. Det søde indslag bliver som oftest hjemmelavede myslibarer, lidt god chokolade – gerne en mørk med mint eller orange og desuden tørret frugt – personligt er jeg vild med abrikoser, dadler, jumbo rosiner og tørret mango. Kokoschips og æblechips er også populære.

 

 

Det salte er for det meste blandede rodfrugtchips, som er mine absolutte yndlingschips – jeg er allermest vild med chips af søde kartofler, som jeg gerne køber et par poser med hjem af, når vi er i USA, men herhjemme nøjes jeg med en blanding af søde kartofler, gulerødder, pastinakker og rødbeder, hvilket også smager skønt. Derudover kan der være saltede mandler, honningristede saltmandler og/eller krydrede, blandede chilinødder på fadet – blandt andet har vores grønthandler en stor bland-selv nøddebar med alle mulige, lækre varianter, men også gerne krydrede nødder af den hjemmelavede slags.

Denne her platte skal nydes til 60 års Eurovision Show fra London, som kommer i fjernsynet i aften. Og ja, jeg er en af de der typer, der aldrig bliver træt af melodi grand prix, eller alt hvad der bare minder om det. Tværtimod glæder jeg mig allerede 😀

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)