Uge 21 med pinsen, pinsefrokoster og hele pivtøjet er fløjet af sted og nu starter uge 22 lidt uvant – i hvert fald for mig. Jeg kommer aldrig til at vænne mig til de der helligdage, der ligger om mandagen og jeg går derfor rundt i den sikre overbevisning, at det er søndag i dag. Til gengæld følger der som bekendt en dejlig, kort uge, når man holder fri om mandagen og det bringer os hurtigt til endnu en weekend, hvor vi blandt andet kan se frem til at fejre fætter-kusine fest. Vi fætre og kusiner imellem er egentlig ret gode til at se hinanden jævnligt – vi deltager blandt andet altid i hinandens fødselsdage, men det ændrer jo ikke på, at det er hyggeligt at holde en god fest sammen engang imellem.

 

 

Madplan uge 22.

Mandag – Resterne af det gammeldags franskbrød, som jeg bagte i fredags, skal bruges i en breadpudding med skinke, ost og tomat. Så får jeg også lige tømt køleskabet for grønsagsrester, som passende kan indgå i puddingen, inden vi tager hul på en ny uge.

Tirsdag – Jeg satser på grillvejr, idet aftensmaden gerne må være lidt nem at gå til. Vi skal grille en omgang gode, kødfulde spareribs. Tilbehøret bliver sommer coleslaw med æble og vindruer og sweet potato fries, som kan passe sig selv i ovnen.

Onsdag – Vi har en masse æg liggende i køleskabet og de skal bruges til en æggekage med bacon, tomat og purløg fra haven. Tilbehøret bliver nybagt rugbrød fra bageren og så skal vi have en pandekage med lidt rabarberkompot til dessert.

Torsdag – Morten har spurgt efter en krydret taco tærte. Det er åbenbart længe siden, at vi sidst har fået sådan en, så det kommer menuen til at stå på torsdag. Tilbehøret bliver lidt grønt – enten i form af en blandet salat eller grønsager i stave med en lækker dip til.

Fredag – Pitabrød med lækre og sprøde, hjemmelavede falafler og grønt tilbehør i form af salat, tomat, agurk, majs, ærter og en god, hjemmelavet creme fraiche dressing.

Lørdag – Vi skal holde fætter-kusine fest i min familie og jeg har bestemt, at vi i år skal grille. Vi har derfor bestilt en masse forskelligt kød til grillen hos slagteren, så hver enkelt kan få lov til at grille sine egne favoritter og så laver jeg lidt forskelligt tilbehør. Vi skal blandt andet have den lækre og altid populære cremede pastasalat med bacon, bagte kartofler med kryddersmør og focaccia med rosmarin og havsalt.

Søndag – Rester fra lørdagens fest. Og muligvis også en middagslur på sofaen 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)