På trods af fætter-kusine fest i går aftes, som først sluttede ud på morgenen og med efterfølgende mathed i dag, har jeg alligevel fået gjort ugens madplan klar. Og den er både let og sommerlig, for nu har alle dem, jeg har været sammen med i løbet af de sidste par dage snakket om meteorologer, sommervejr, sol og varme for den kommende uge, hvilket jeg har lagt ugens madplan an på, så nu har det godt nok også bare at blive til noget.

Uanset hvor meget jeg holder af det danske forår, så synes jeg snart, det har blæst i flere måneder og selvom solen glad og gerne titter frem, så bliver det alligevel for koldt at opholde sig udendørs uden en jakke på og det er slet ikke varmt nok til at spise udendørs. Nu pakker vi maj væk for denne gang og så har jeg store forventninger til juni, både på mad- og vejrfronten.

 

 

Madplan uge 23.

Mandag – Det gælder om at bruge de lækre, friske asparges, imens de er i sæson og jeg er vild med at kombinere dem med bacon, så mandag aften står menuen på denne her lækre tærte med bacon og asparges.

Tirsdag – Starten af ugen skulle fortsat være lidt kold og blæsende, så vi kan lige nå at få en enkelt omgang varm suppe af den lidt lettere slags, nemlig en cremet grønærtesuppe med små kartoffel-pita brød til. 

Onsdag – Vi skal have bagte kartofler med pulled chicken og coleslaw. Jeg laver en ordenligt portion pulled chicken, når jeg alligevel er i gang – så er der også til fredag.

Torsdag –  Det er vores tur til at holde madklub og menuen står på en vaskeægte sommerklassiker, nemlig maskeret blomkål med grønt og rejer. Dertil en lækker, hjemmelavet creme fraiche dressing og groft brød.

Fredag – Resterne af onsdagens pulled chicken bruges i en omgang quesadillas med pulled chicken. Rigtig hyggemad og en god måde at starte weekenden på. Vi kan for det meste ikke spise en hel pakke tortillaer, så resten bliver lavet til sprøde og krydrede tortilla snacks med en god dip til.

Lørdag – Det bliver så meget grillvejr (har jeg bestemt) og derfor ryger der et par gode bøffer på grillen. Tilbehøret bliver dampede asparges, ristede kartofler og en kold bearnaisesauce.

Søndag – Min mor har fødselsdag og det skal fejres med en brunch for hele familien. Aftensmaden må gerne være lidt nem, så vi skal have en hakkebøf med bløde løg på en skive rugbrød og med et spejlæg til. Jeg svitser gerne nogle tomater og/eller champignons på panden og serverer ved siden af. Til dessert står den på koldskål med vanille og citron og hjemmebagte kammerjunkere med vanille, som jeg regner med at bage en ordentlig portion af i weekenden.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)