Rygeostsalat er sådan en rigtig dansk klassiker, som man ikke kan komme uden om når sommeren så småt nærmer sig og vejret viser sig fra sin smukkeste side – fx på en dag som i går, hvor temperaturen nåede op på 22 grader her i Vejle og hvor vi for første gang i år spiste aftensmaden ude på terrassen, imens vi nød solen og livet nede på søen hvor både ænder og vildgæs nu kommer sejlende med det ene kuld ællinger efter det andet.

Rygeostsalat er nok egentlig mest en frokostret og den smager fantastisk ovenpå en skive let ristet rugbrød, men kan selvfølgelig også spises på groft eller lyst flute. Salaten indeholder ikke kød, så den er oplagt at servere for vegetarer og så er den i det hele taget utrolig simpel at lave. Kombinationen af den lækre og letrøgede smag fra rygeosten, knas fra radisser og agurk og lidt skarphed fra purløgene er ganske enkelt uovertruffen og rygeostsalat er virkelig en af de lækreste salater, som jeg kender.

 

 

Vil man lave salaten i forvejen, kan det være en god idé først at pynte den med skiver af radisser og purløg lige inden servering, da den godt kan stå og trække en smule vand. Det er derfor en god idé, lige at give den en grundig omrøring inden servering, hvilket er en smule vanskeligt, hvis den allerede er fint pyntet.

Rygeostsalat med radisser og purløg.

175-200 gr rygeost

1 dl creme fraiche

1 spsk mayonnaise

1 tsk salt og lidt (hvid) peber

1 bundt radisser, skåret i tynde skiver – gem evt lidt skiver til pynt

1/2 agurk, skåret i små tern

3 spsk klippet purløg + 1 spsk til pynt

Rør rygeost, creme fraiche, mayonnaise, salt og peber sammen. Vend radisser, agurk og purløg i blandingen og anret i en skål. Pynt med skiver af radisser og drys med lidt purløg inden servering.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)