Der er det med tærter, at ligegyldigt hvor lidt tid man har, så kan man næsten altid klappe sådan en fætter sammen i løbet af kort tid og med ganske få ingredienser og så smager det bare fantastisk. Tærter kan nemlig varieres i det uendelige og det er jo helt oplagt at bruge de ting, der ligger i grønsagsskuffen i forvejen, eller som er i sæson. På den måde spiser vi mange forskellige tærter i årets løb og sidder ikke bare fast i en broccoli- eller porretærte og forleden blev det til denne her skønne tærte med asparges og bacon. Simpelt men også utrolig lækkert og den fine smag af de friske, grønne asparges kommer virkelig til sin ret, når de kun lige akkompagneres af lidt saltet bacon og cremet æggemasse.

>> Se også min bedste opskrift på porretærte med bacon lige her. 

Jeg har ikke brugt danske asparges til tærten. Dem kan jeg simpelthen ikke få mig selv til at komme i en tærte, i hvert fald ikke så tidligt på sæsonen, for lige nu skal de spises “au naturel”. Bare lige dampet et par minutter og så måske med lidt smeltet smør eller hollandaise til. Til gengæld faldt jeg over et bundt tyske asparges og dem har jeg ikke så ømme følelser overfor, så de kom i kurven og senere i tærten.

Nu vi er ved tyske asparges, så beundrer jeg virkelig tyskernes evne til at spise efter årstiderne. Vi var et smut i Tyskland i weekenden og man kan tydeligt mærke, at det nu er sæson for asparges. I flere supermarkeder er der deciderede boder, hvorfra der sælges store, tykke og lækre asparges og folk står virkelig i kø for at få fingre i delikatesserne. Lidt senere på sommeren kan man så opleve, hvordan aspargesboderne forvandles til jordbærboder og ud på efteråret følger kantarellerne.

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Tærte med asparges og bacon

Bagetid40 min
Samlet tid50 min
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 1 rulle fersk tærtedej (eller en portion hjemmelavet tærtedej)
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 pk bacon i skiver
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 50 gr revet ost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Læg tærtebunden i et tærtefad, prik den med en gaffel og forbag bunden i 10-15 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion). 
  • Læg baconstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem gyldne i ovnen samtidig med tærtebunden.
  • Knæk den nederste del af de grønne asparges, der hvor den knækker naturligt. Skær herefter aspargesene i grove stykker og læg dem i den forbagte tærtebund.
  • Bræk stegt bacon i mindre stykker og læg det ovenpå aspargesene.
  • Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen og hæld æggemassen over i tærtebunden. Drys med revet ost på toppen.
  • Bag tærten i 25-30 minutter ved 200 °C (alm. ovnfunktion), indtil tærten er gylden og æggemassen stivnet.
  • Server med grøn salat og en lækker dressing.

Noter

Som med de fleste andre madtærter, så kan denne her tærte fryses. Den skal blot optøs og lunes inden servering. Bliver tærten for mørk, når den lunes, så dæk den til med et stykke stanniol. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)