Selvom vi sådan rent officielt har taget hul på sommeren, har det ikke forhindret regnen i at tromme på taget og slå imod ruderne i dag og jeg må nok indrømme, at jeg var glad for, at jeg havde sat suppe på ugens madplan, for efter sådan en hel dag med regn, kan alting godt føles sådan lidt klamt og småkoldt. I hvert fald trængte jeg gevaldigt til noget varmt, da jeg havde fået hentet Morten fra arbejde og en lille pind i brændeovnen og et tændt stearinlys er det også blevet til sidenhen, så nu er hyggen ved at indfinde sig.

Da jeg lavede madplanen forleden dag, havde jeg egentlig forestillet mig, at suppen bare skulle være en helt plain grønærtesuppe, men da der var blevet et par store bagekartofler til overs fra vores fætter-kusine fest i weekenden, ændrede jeg planer, så suppen i stedet blev en grønærte-kartoffelsuppe.

Kartoflen bidrager med ekstra fylde og mæthed til suppen og giver en lækker og cremet konsistens, men modsat traditionel kartoffelsuppe, som jeg synes hører efteråret og vinteren til, så holder denne her suppe sig på et mere let og sommerligt niveau – ikke mindst på grund af de grønne ærter og det lille skud syre fra citronsaften. Har man lidt laurbærblade eller en kvist timian, så er det helt fint at lade den koge sammen med suppen, den skal bare fjernes, inden suppen blendes og ønsker man lidt fyld, kan jeg anbefale et drys purløg, sprødstegt bacon eller skinke og måske en klat creme fraiche ved serveringen.

Imens suppen kogte, fik jeg bagt en pladefuld luftige pølsehorn – regnvejr er altså bare bagevejr, så udover lidt flute, fik vi også hver et pølsehorn til suppen. Resten er pakket ned, så der er til madpakkerne og nu byder resten af aftenen på varm te, stearinlys og hygge med en god bog, som jeg er i gang med. Regnvejrsdage er nu ikke det værste.

Grønærte-kartoffelsuppe

Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 600 gr kartofler
  • 1 liter grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
  • 250 gr ærter
  • 200 gr flødeost naturel (200 gr) (eller 1 dl fløde)
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og kartofler, skær dem i grove tern og kom dem i en gryde. Dæk med bouillon eller vand + bouillonterning og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. 15 minutter. 
    Tag gryden af varmen, tilsæt ærter og flødeost eller fløde og blend suppen glat med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen, smag til med citronsaft, salt og peber og varm suppen igennem. Suppen kan serveres med en klat creme fraiche og drys af purløg eller sprødstegt bacon til.

Noter

Suppen kan serveres med en klat creme fraiche og drys af purløg eller sprødstegt bacon til. Bliver der rester, så kan suppen sagtens kommes i en bøtte med låg og fryses. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)