I dag har min søde mor fødselsdag og eftersom hun har besluttet, at vi skal fejre det med en picnic, skal vi alle sammen mødes ved en kombineret grill- og legeplads ved Brejning Strand, som ligger på sydsiden af Vejle fjord. Her skal vi spise en lækker brunch, som blandt andet kommer til at byde på hjemmebagte boller, lækre oste og pålæg, frugt og scrambled egg’s og bacon lavet i en stor pande over bål og endelig de her koldhævede kanelsnegle til dessert. Derudover skal dagen egentlig bare byde på hyggeligt samvær med familien, det ser jo heldigvis ud til, at vi får rigtig fint vejr, og så skal vi riste pølser, inden vi kører hjem igen.

Jeg har tilbudt at stå for det søde og vi blev enige om, at en bradepande med lækre, sammenbagte og snaskede kanelsnegle ville være det ideelle indslag – både fordi det er noget alle kan lide og fordi det er let at transportere og ikke kræver køleskab eller lign.

De koldhævede snegle er perfekte til brunch og lignende arrangementer, som holdes først på dagen, for selvom man sagtens kan bage kanelsnegle, dagen før de skal bruges, så er det altså rart at kunne servere sneglene helt nybagte og lækre. Dejen, som er en af mine yndlingsdeje, fordi den er nem både at lave og arbejde med, æltede jeg allerede sammen og skar ud i går aftes. Efterfølgende blev sneglene lagt i et ildfast fad, som blev dækket til og så fik de ellers lov til at hæve i køleskabet natten over. Da vi stod op, var det så bare at varme ovnen op og bage sneglene – nemmere kan det vist ikke blive.

Jeg har pyntet sneglene med lidt glasur og frysetørret hindbær, som jeg synes gør dem lidt mere sommerlige, både at spise og se på, og så passer de røde og hvide farver perfekt til fødselsdag. Er man ikke til glasur, kan man i stedet drysse dem med lidt perlesukker eller rørsukker inden bagningen.

Print opskrift Pin opskrift
4.6 fra 10 stemmer

Koldhævede kanelsnegle

Hævetid10 t
Samlet tid45 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • dl kold mælk
 • 15 gr gær
 • 2 æg
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1 tsk groft salt
 • 475 gr hvedemel
 • 50 gr smeltet smør

Remonce.

 • 100 gr blødt smør
 • 100 gr sukker
 • 1 spsk stødt kanel

Fremgangsmåde

 • Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri.
 • Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, hvedemel og smør og ælt sammen til en blank og smidig dej.
 • Dejen kan også samles på en køkkenmaskine ved at hælde alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med dejkrogen.
 • Bland remoncen ved at røre blødt smør, sukker og kanel godt sammen. 
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på et meldrysset bord – den skal ikke hæve først.
 • Smør remonce på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen i 12 tykke snegle, som sættes med et par centimeters mellemrum i et ildfast fad beklædt med bagepapir. 
 • Dæk fadet til og lad det hæve i køleskabet natten over eller ca 10-12 timer.
 • Tag sneglene ud af køleskabet og lad dem efterhæve ved stuetemperatur, imens ovnen opvarmes.
 • Bag sneglene ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i 20-25 minutter til de er gyldne og gennembagte.
 • Afkøl sneglene på bageristen. Pynt evt. med lidt glasur, når kagerne er afkølede eller spis dem som de er.

Noter

Sneglene holder sig friske og lækre og 2-3 dage, hvis de pakkes i en lufttæt pose eller lignende. De kan også kommes i fryseren (evt. uden glasur).

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)