Macaroni and cheese…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Macaroni and cheese får vi ikke så tit, for det er altså en lidt tung servering, men en gang imellem synes jeg egentlig, det er meget hyggeligt, at få serveret en gang pasta i en boblende og rygende varm ostesauce – portionsanrettet og serveret direkte fra ovnen.

Jeg får gerne mac ‘n cheese i hvert fald én gang, når vi er i USA, men det er som sagt en gedigen omgang, så selvom portionerne faktisk ikke er voldsomt store, så kan jeg sjældent spise op alligevel. En god idé er at dele med en anden i selskabet, som så til gengæld bestiller en portion salat, lidt grønsagsstænger eller lign. knas, som modvægt til den fede og cremede pastaret.

Mac ‘n cheese kan vel egentlig bedst betegnes som klassisk, amerikansk husmodermad, men på flere af de caféer og restauranter, som vi har besøgt i New York, har mac ‘n cheese været på menuen som en appetizer eller forret – altså en lille bitte portion, så man ikke får lagt en alt for tung bund inden hovedretten. Flere gange har man endog kunnet bestille et helt lille udvalg af mac ‘n cheese med forskellige slags ost og med og uden kød, grønt eller krydderurter – egentlig en lidt hyggeligt forret efter min mening, altså at sidde og nippe til små skåle med forskellige slags mac ‘n cheese.

Herhjemme spiser vi nu ikke mac ‘n cheese som hverken forret eller hovedret men nærmest som en mellemting. Man kan nærmest vist sige, at det får lov til at spille samme rolle på tallerkenen som et stykke kød eller fisk ville gøre og denne her gang blev det derfor spist med en stor portion blandet salat og et par lækre, kogte majskolber til. Uhhh, det var gode sager og i bund og grund en ret okay kombination.

Jeg drysser gerne lidt chiliflager og en smule krydderurter, denne gang lidt oregano, på min mac ‘n cheese, lige inden servering – det bidrager med lidt bid og kant til den bløde og cremede ret. Man kan også drysse lidt raps over herlighederne, inden de sættes i ovnen, hvis man ønsker lidt mere crunch – det giver en lækker og sprød overflade.

Ingen bedømmelser

Macaroni and cheese.

Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 200 gr små suppehorn eller lign.
 • 1 spsk smør
 • 1 spsk hvedemel
 • 1½-2 dl mælk
 • 150-200 gr revet cheddarost – gerne friskrevet
 • salt og peber
 • evt. lidt rasp

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken, hæld vandet fra og lad den dryppe af i en sigte.
 • Smelt smørret i en gryde, som er stor nok til også at rumme pastaen.
 • Kom hvedemel i det smeltede smør og rør det sammen.
 • Tilsæt derefter halvdelen af mælken og pisk grundigt til en klumpfri masse.
 • Tilsæt resten af mælken og pisk igen til en klumpfri masse.
 • Kom revet ost i mælkesaucen og lad den smelte under omrøring, til saucen er tyknet let.
 • Smag til med salt og peber.
 • Kom den kogte pasta i gryden og vend den godt sammen med ostesaucen.
 • Fordel blandingen i et ildfast fad eller små, ildfaste portionsskåle, drys evt. med rasp hvis der ønskes en sprød overflade og gratinér retten ved 180 grader i ca. 20 minutter.
 • Server straks som hovedret eller tilbehør med grønt til.
Note. Mac ‘n cheese kan tilsættes kød i form af kold kylling i mindre stykke, sprødstegt bacon i tern, skinke eller lign. Desuden kan grønsager i form af ærter, peberfrugt, små cherrytomater, broccolibuketter mm. tilsættes.
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
jannie jørgensen
3 år siden

hvis man ville servere det som tilbehør til kød hvilken kød ville du så servere til sammen med evt frisk salat?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)