Så nåede vi uge 24. Jeg kan slet ikke forstå, hvor tiden bliver af. Dagene flyver og jeg følger bare med og tænker ikke så meget over det, men når jeg én gang om ugen sidder og skriver ugens madplan, bliver jeg ofte overrasket over, hvor tiden bliver af. Jeg har godt 14 dage tilbage i skolen, inden vi har sommerferie, men de 14 dage står til gengæld på opgaveskrivning, som efterfølgende skal forsvares ved en mundtlig prøve, så sjovere bliver de sidste 14 dage altså heller ikke, selvom vi skriver i en gruppe og egentlig hygger os gevaldigt undervejs.

Under alle omstændigheder er jeg glad for, at min uddannelse er delt op i moduler, 4 stk. om året, sådan at prøverne tages i opløbet i stedet for at klumpe sig sammen lige inden sommerferien og jeg kan således nøjes med at forberede mig til en enkelt prøve af 20 minutters varighed.

Men det var jo ligesom ugens madplan, som dette her indlæg skulle omhandle og det skal I få – den kommer her (sagt med Jesper Fårekylling stemme) 😉

 

 

Madplan uge 24.

Mandag – På vejrfronten lægges der tilsyneladende ud med sol, skyer og den efterhånden allestedsnærværende blæst – seriøst, har det ikke snart blæst hver dag siden januar? På madfronten betyder det, at vi skal have en kyllingelasagne med fløde-tomatsauce og spinat. Jeg har været så uheldig at løbe ind i en gedigen omgang høfeber med tungt og dunkende hoved og hævede og rindende øjne og er i det hele taget bare ualmindelig uoplagt, så jeg tager en dag på sofaen. Jeg tror, det er en kombination af skov, krat og græs, bålrøg og masser af blæst i går, da vi fejrede min mors fødselsdag og det plejer at gå over efter et døgns tid, men under alle omstændigheder må aftensmaden gerne være lidt nem at gå til.

Tirsdag – Sol og blå himmel, så vi skal selvfølgelig grille. Jeg tror, det bliver nogle små, marinerede mørbradbøffer og tilbehøret bliver kartoffelpakker bestående af nye, letkogte kartofler, masser af friske krydderurter, en lille klat smør, salt og peber, som pakkes ind i stanniol (en pakke pr. mand) og grilles til kartoflerne er møre. Til dessert snupper vi en portion vanillekoldskål med jordbær, kammerjunkere og lyserøde prinsessekys, for jeg har stadig en masse kys tilbage fra forleden dag.

Onsdag – Onsdag er reserveret til madklub, men ikke hos os, så jeg ved ikke, hvad menuen kommer til at stå på. Dog har jeg fået et par hints, nemlig at vi skal have noget dansk og noget fransk, som derefter blev rettet til belgisk. Jeg er på usædvanlig bar bund, men glæder mig til mysteriet løses 🙂

Torsdag – Jeg har bestemt, at vi skal have et stjerneskud, som er ekstra lækkert på denne her tid af året, hvor der er mulighed for både at pynte med grønne og hvide, friske asparges.

Fredag – Fredag aften byder på en tærte med kylling og bacon. En af favoritterne her i huset fordi tærten både indeholder en del grønt, men også har kød nok til at mætte den kødelsker, som jeg bor sammen med. Vi har købt en stor pakke kyllingebryst, så kødet fordeles mellem mandagens kyllingelasagne og fredagens tærte. Tilbehøret bliver en lækker og knasende broccolisalat med æbler – syren og sødmen i hhv. æbler og rosiner passer perfekt til tærtefyldet. Til gengæld dropper vi bacon på salaten og nøjes med det der er i tærten.

Lørdag – Lørdag pakker vi bilen og kører en tur til Virum, hvor vi er inviteret til Mortens nevø’s fødselsdag. Der er kort sagt familiehygge og fødselsdag på programmet og en fridag i køkkenet.

Søndag – Jeg har en drøm om, at vi skal prøve at bage pizzaer på grillen. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor vi aldrig har fået det afprøvet, for der er da ikke noget mere lækkert end sådan en pizza med sprød bund, der der bagt over gløderne, men nu vil jeg investere i en pizzasten til grillen og hvis ellers vejret er til det, så bliver det søndag, at vi får vores debut. Derudover har jeg besluttet mig for at bage en portion rabarberscones i løbet af søndagen – det er jo med at nyde rabarberne, imens vi har dem.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)