På tirsdag får jeg sommerferie, hvilket forklarer at der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, for jeg har lige en afslutningsprøve, som jeg skal til, inden det for alvor kan kaldes ferie. På tirsdag er det også Sankt Hans – altså hvor heldig har man lige lov at være, at få ferie på selveste Sankt Hans? Det har jeg vist ikke prøvet, siden jeg var lille og gik i folkeskole.

Madplan skal I dog ikke snydes for, selvom jeg pt. lever i noget, der minder om en osteklokke og har hovedet begravet i bøgerne, men i morgen formiddag er det jo heldigvis også slut og sommeren kan for alvor begynde. Selvom jeg ærlig talt ikke synes, der har været meget sommer over det endnu – det kan blive en lang sommer, hvis de lave temperaturer, blæsten, skyerne og regnen fortsætter.

Madplan uge 26.

MandagGratin med blomkål og gulerødder. Mad lige ud ad landevejen og én af mine livretter. Blomkålene er store og lækre for tiden og vi har lige fået en masse kæmpestore, økologiske æg af Mortens mor, som køber dem billigt på en gård i nærheden af, hvor hun bor. Jeg spiser gratinen som den er og Morten får et par frikadeller til – en rest vi har i køleskabet.

Tirsdag – Da det ser ud som om, vi får noget temmelig ustadigt vejr til Sankt Hans i år, har vi besluttet at blive hjemme. Det er ikke særlig festligt at stå ved en strand i stiv kuling og med regnbyger, så vi nøjes med at smutte over vejen til mine forældre og tænder bål i deres udendørs pejs og jeg tror det bliver noget så hyggeligt. Jeg skal lave en stor portion snobrødsdej og så skal vi vist grille pølser og hjemmelavede burgere. En enkelt skumfidus bliver der nok også ristet – måske af den hjemmelavede slags med hyldeblomst. Selvom der er læ på deres terrasse og også mulighed for at komme i tørvejr, kan det jo ikke skade med lidt varmt at drikke, så måske laver jeg også en portion hvid gløgg. Knap så julet i smagen som den røde og derfor skøn på en kølig sommeraften – overvejer dog at skifte æblemost ud med hyldeblomstsaft, som passer perfekt til årstiden.

Onsdag – De sidste af frikadellerne, dem som Morten ikke spiser mandag, laver vi om til frikadelle sandwiches som fyldes med lækker hjemmelavet agurkesalat og rødkål. Rødkål har jeg faktisk stadig lidt af i fryseren, så det er jo med at få det brugt, inden jeg skal i gang med en ny portion.

Torsdag – Det er vores tur til at holde madklub og valget er faldet på en form for kæmpebøf, der steges hel i en stegepande og derefter pyntes med tomatskiver og ost og gratineres i ovnen. Tilbehøret bliver en form for kartofler, lidt sauce og blandet salat. Desserten er endnu på tegnebrættet, men måske vanillekoldskål med jordbær, kammerjunkere og prinsessekys.

FredagMadroulade med skinke og salatfyld. Den er lige lækker hver gang og vi får spist en frygtelig masse grønsager. Og så er det jo en ekstra bonus, at den kan laves i forvejen og efterfølgende bare skal tages ud af køleskabet til spisetid. Jeg har et par gange eksperimenteret med at smøre den med friskost med urter eller hvidløg i stedet for guacamole – det er heller ikke dårligt.

LørdagPasta i fad med bacon og ærter. Super lækker mad som er nem at lave, fordi alt bare skal samles i et fad og derefter sættes i ovnen. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke var temmelig begejstrede for kombinationen af pasta, saltet bacon, søde ærter, smeltet ost og cremet sauce.

Søndag –  Menuen står på sprøde tun- og torskerognsfrikadeller og tilbehøret bliver små, nye dampede kartofler med persilledrys og salat – enten en blandet salat af resterne fra torsdagens salat og fredagens madroulade eller også en råkostsalat. Jeg kan i øvrigt også anbefale en persillesauce til frikadellerne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)