I denne her uge kommer sommeren for alvor – i hvert fald hvis vi skal tro diverse meteorologer, der spår både hedebølge og varmerekord. Efter et forår der i dén grad har ladet vente på sig og en juni, som stort set er blevet væk i blæst og regn, må vi hellere være lidt forsigtige og iføre os et grundigt lag solcreme, når vi bevæger os udenfor, for vores kroppe er jo på ingen måde forberedte på det pludselige skift, men jeg må nok indrømme, at jeg glæder mig.

Ugens menu bærer selvfølgelig præg af udeliv og sommertemperaturer og der er lette retter og grillmad på menuen. Dog siger de kloge, at det først for alvor bliver varmt fra midt på ugen, så vi starter lige med en god, dansk klassiker.

 

 

Madplan uge 27.

Mandag – Ugen starter med en klassisk favorit, nemlig boller i karry a la ristaffel. Det har jeg haft lyst til i lidt tid og jeg har sådan på fornemmelsen, at dampende gryder og varme saucer ikke lige er sagen senere på ugen. Til gengæld koger jeg en ekstra stor portion ris, så der er rester til en lækker rissalat.

Tirsdag – Jeg tror egentlig bare, vi skal have en lækker og luftig omelet med smeltet ost i midten. Tilbehøret bliver ristede grønsager a la tomater, asparges og champignons og så lidt sprødstegt skinke ved siden af. Øverst et generøst drys friskhakket purløg fra krukkerne – rigtig sommermad. Efter aftensmad skal vi ud og plukke hyldeblomster, så jeg kan få en portion saft sat over. Måske det også bliver til en is eller en pandekage hos vores lille pandekagehus, nu hvor aftensmaden er lidt let.

Onsdag – Vi har aftalt at grille sammen med mine forældre og da vi var i Tyskland forleden, købte vi blandt andet nogle kæmpestore krydderpølser fra slagteren, som vi tager med derop. Derudover laver jeg en portion kold kartoffelsalat – en all time favorit til grill.

Torsdag – Jeg tror egentlig bare, vi skal have en lækker salat til aften. Enten en klassisk Cobb Salad eller en Cobb Salad med pulled chicken.

Fredag – Lynhurtige og lækre kartoffelpizzaer på bund af tortillapandekager og så ellers toppet op med frisk mozzarella, nye, danske kartofler i tynde skiver og masser af frisk rosmarin fra krukkerne på terrassen. Jeg tænker, vi skal have en lækker grøn salat ved siden af. Er man ikke lige til kartoffelpizzaer, kan tortillaerne også bruges som bund for mere traditionelle pizzaer med tomat, ost og kød. Top evt. med frisk salat, tomat og agurk og klap dem sammen og kald dem pizza-sandwiches.

Lørdag – Grillet kylling, enten en hel kylling eller marinerede kyllingebrystfiletter, det har jeg ikke helt fundet ud af endnu. Tilbehøret er til gengæld på plads og det bliver en salat med resten af risen fra mandag og masser af grønt. Tror muligvis også, vi skal have et par kogte majskolber med smør og salt til. Derudover tror jeg, at jeg vil prøve at lave en portion ferskner med toscadej på grillen til dessert.

SøndagRejesalat med forårsløg, mango og chili. Måske lidt blandede salatblade og groft brød til, men så bliver vi også fint mætte. Rejerne kan selvfølgelig erstattes eller suppleres af krebsehaler eller lign skaldyr, men alt i alt er det en skøn salat med en sød og lækker smag af mango og et lille bitte kick fra chilien.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)