Når solen rigtigt bager ned fra en skyfri himmel og lysten til varm og lidt mere tung mad forsvinder, så er der nogle lette og klassiske sommerretter, som vinder indpas herhjemme hos os og der iblandt er altså en 80’er klassiker som maskeret blomkål. En ret som vist i grunden blev introduceret som en forret af Karolines køkken engang i det forrige århundrede, men som lige så ofte fungerer som hovedret her hos os. Ikke mindst fordi den er super nem at lave og kan tilberedes næsten uanset hvor man er, om det så er i sommerhuset, i campingvognen eller derhjemme på terrassen.

Jeg mener ikke, at originalopskriften indeholder andet end blomkål, rejer, salatblade, ærter og dressing, men hvis vi spiser den maskerede blomkål som hovedret, plejer jeg at koge et par æg og bruge lidt ekstra rejer, ligesom jeg også sørger for at servere noget godt, groft brød til, så vi kan blive ordentligt mætte, men så er der heller ingen, der går sultne fra bordet, eller må en tur i køkkenet senere på aftenen.

Denne her omgang serverede jeg for vores venner i madklubben, sidste gang det var vores tur til at stå for maden og alle var glade og tog godt fra, så nu hvor sommeren for alvor er i gang og dermed også sæsonen for de store, lækre og snehvide blomkål, så er det bare med at udnytte det. Prøv evt. også at skære et bundt letdampede, grønne asparges i grove stykker og anret dem sammen med rejerne og de andre grønsager – det smager fantastisk og er i sandhed en ret der emmer langt væk af dansk sommer.

Maskeret blomkål med æg og rejer.

3-4 pers.

1 blomkål

250 gr rejer

strimlet iceberg eller anden salat

250 gr ærter

3 kogte æg

2 tomater

1 citron

2½ dl creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt

friskhakket dild – gem lidt til pynt

1 nip sukker

salt og peber

Kog blomkålen mør i letsaltet vand og lad den blive helt kold.  Placer det kolde blomkålshoved på et fad og anret strimlet salat, ærter, æg, tomater og citron i både rundt om. Rør dressingen sammen af creme fraiche og friskhakket dild og smag til med sukker, salt og peber. Hæld et par skefulde dressing over blomkålshovedet. Resten kommes i en skål og serveres ved siden af. Afdryp rejerne og fordel dem ovenpå og omkring blomkålshovedet og pynt til sidst med rigeligt, friskhakket dild. Server evt. med lunt flute til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)