Passionsmarcipanbrød med hvid chokolade og hindbær…

2 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Egentlig er det der med at lege med marcipan og chokolade primært noget jeg beskæftiger mig med til jul og så en smule til påske, når det bliver tid til fabrikationen af de hjemmelavede æg. Men for et stykke tid siden modtog jeg en fin, lille pakke fra Odense Marcipan, hvori der gemte sig den lækreste marcipan med passionsfrugt og da jeg ikke lige havde fantasi til andet, og desuden ikke kunne nænne at drukne sådan en lækker marcipan i en kagedej eller bruge den som fyld i kringler eller lign, har jeg i dag formet marcipanen til fine små brød, som efterfølgende blev dyppet i en lækker, hvid chokolade og drysset med lidt frysetørret hindbær. Der var med andre ord tale om marcipanbrød i rigtigt sommerhumør.

Marcipanen havde den fineste, gule farve og en let, frisk og syrlig passionsfrugtsmag, men har man nu ikke lige mulighed for at skaffe marcipan med passionsfrugt, er jeg sikker på, at man sagtens kan lave det selv ved at presse saften af 1-2 passionsfrugter, si kernerne fra og ælte saften ind i en klump almindelig marcipan. Tilsæt evt. lidt flormelis, hvis marcipanen bliver for våd at arbejde med.

Jeg synes, at smagen af de små marcipanbrød er ganske ualmindelig lækker – det er næste som at få en lille bid sommer i hver mundfuld. Den syrlige passionsmarcipan passer perfekt sammen med den hvide chokolade og det samlede indtryk er en ualmindelig lækker, lille haps.

 

 

Udover danske jordbær og de første kirsebær, som jeg faldt over i dag, har jeg planlagt at skålen med de små marcipanbrød kommer på bordet lidt senere, når vi skal hygge os med en kop aftente. Og i anledning af det fine vejr, skal aftenen selvfølgelig nydes på terrassen – evt med et par tændte blus og måske et blødt tæppe til at putte sig i, hvis det bliver lidt køligt senere.

Passionsmarcipanbrød med hvid chokolade og hindbær.

8 stk.

150 gr marcipan med passionsfrugt – anden marcipan kan selvfølgelig også bruges

150 gr hvid chokolade

2 spsk frysetørret hindbær

Skær marcipanen ud i 8 stykker og form stykkerne til små brød. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn og overtræk de små marcipanbrød. Drys med frysetørret hindbær og lad herefter chokoladen stivne. Opbevar i en lufttæt beholder, evt på køl.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Cecilie B
7 år siden

Det kan også virkelig anbefales at blande marcipan med lemon curd og overtrække med hvid chokolade og evt. Et drys lakrids. Perfekt kombi!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)