Vanillekoldskål med jordbær og lyserøde prinsessekys…

6 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Koldskål hører bare sommeren til og sammen med jordbær med fløde og rødgrød er det vist den mest traditionelle danske sommerdessert vi har. Egentlig plejer vi faktisk allerede at have spist en hel del koldskål, når vi tager hul på juni måned, men på en eller anden måde er det som om, at vejret ikke rigtigt har været til koldskål i år. Når det blæser og er småkoldt, er det ikke lige kolde desserter jeg har mest lyst til, men nu hvor det endelig er blevet varmt, skal der selvfølgelig laves og spises koldskål i massevis.

2015-06-06

Jeg laver normalt en ganske almindelig koldskål med masser af citron og vanille og hvis vi trænger til fornyelse, pimper jeg den lidt og tilsætter smag i form af jordbær eller hyldeblomstsaft, når vi kommer lidt længere hen på sæsonen. I aften valgte jeg dog at holde mig til min egen traditionelle koldskål med vanille og citron og i stedet pimpe fyldet, som kom til at bestå af skønne, danske jordbær skåret i mindre stykker, hjemmebagte kammerjunkere og fine, små marengskys – en helt igennem fantastisk kombination, hvor de sprøde og søde kys spillede perfekt sammen med de lækre jordbær, knaset fra kammerjunkerne og den sød-syrlige og vanilleprikkede koldskål.

 

 

Og dermed var der både sommer- og prinsessemad for alle pengene til dessert. Resten af aftenen skal bruges på hygge og afslapning med en god bog, som jeg er i gang med og i morgen skal vi til brunch/picnic og fejre min mors fødselsdag. Jeg har lovet at stå for det søde indslag og har lavet en omgang kanelsnegle, som nu står til koldt hævning i køleskabet – i morgen skal jeg så bare bage dem, inden vi tager dem med på tur. Nemmere kan det vist ikke blive. Rigtig dejlig lørdag aften til alle der kigger forbi.

Små lyserøde marengskys.

Ca. 50 stk.

2 æggehvider

75-100 gr flormelis/sukker

2-3 tsk hindbærpulver

Pisk æggehviderne stive, vend flormelis i og pisk igen til massen kan danne små toppe, som ikke falder sammen. Tilsæt hindbærpulver og pisk en sidste gang, så marengsmassen bliver smukt lyserød. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den ud i små, fine rosetter på en bageplade beklædt med bagepapir. Har man ikke sprøjtepose eller tyl, kan man også bare sætte massen i klatter med en teske. Bag de små marengs ved 100 grader i ca. 2 timer eller til de slipper bagepapiret. Afkøl og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Note. De små marengs er også lækre til is og de har en meget lang holdbarhed, når de er pakket i en lufttæt boks, så det er bare med at bage en ordentlig portion, når man er i gang.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tine
6 år siden

du har skrevet 2 timer. Det kan du vel ikke mene ???

Tine
6 år siden

Ok tak. Det er lidt pinligt men jeg satte ovnen på 200 grader og var lige ved at brænde huset af? Havde lige glædet mig til at overraske min datter efter første skoledag – men det må blive en anden gang ?

Tine
6 år siden

Så lykkedes det ?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)