Som barn og ung i 90’erne, har jeg et ganske særligt og nært forhold til pastasalat. Salaten med de kolde pastaskruer eller penne, som gik sin sejersgang på diverse buffetborde, til børnefødselsdage og til grillfesterne og hvis man var rigtig heldig, havde man en rest pastasalat med i madpakken dagen efter. Det var en af de bedste madpakker.

Denne her pastasalat er blevet til efter nogenlunde samme koncept som vores “sædvanlige” pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt, men jeg fik lyst til at prøve noget nyt og i stedet lave den med tun. Kravet var dog, at det stadig skulle være en cremet pastasalat, for det er det, som gør den anden så lækker og jeg synes faktisk, at det lykkedes virkelig godt. Friskkogt pasta og masser af lækre sommergrønsager i en cremet tunsauce smagt til med citron, salt og peber. En anden gang, kunne jeg dog sagtens finde på også at tilføje friskhakket dild og rejer til tunsaucen, som kan bidrage med lidt ekstra “lækkerhed”.

I stedet for at vende alle grønsagerne sammen med pasta og tunsauce, gemte jeg lidt af de sprøde sager til pynt på toppen af salaten lige inden servering – det giver et lækkert og appetitligt farvespil, men betyder i bund og grund ikke så meget for smagen – det er jo de samme grønsager, der går igen. Vi spiste lidt groft brød ved siden af, men pastaen bidrager med masser af mæthed og kostfibre, især hvis der bruges en god fuldkornspasta, så brød er ikke tvingende nødvendigt og kan sagtens udelades.

Nedenstående opskrift giver en pæn, stor portion – vi spiste os begge mætte i salaten til aftensmad og derudover har Morten en god portion med på madpakke i dag. Resten spiser jeg til frokost, så alt i alt vil jeg sige, at der er til 4 personer – evt 2 voksne og 2 børn. Især hvis der suppleres med lidt brød.

Cremet pastasalat med tun

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 gr pastaskruer eller penne
  • 2 dl creme fraiche 9-18 %
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 ds tun i vand/olie
  • 200 gr ærter
  • 1 ds majs
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bdt radiser
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken til den er al dente. Kom pastaen i en sigte, overhæld den med koldt vand og lad den dryppe af. 
  • Imens røres creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing.
  • Hæld vand eller olie fra tunen og rør den i dressingen. Smag til, men vær opmærksom på, at cremen skal være en smule salt i smagen. Det udlignes, når pasta og grønsager tilsættes. 
  • Vend afkølet pasta, ærter, majs, peberfrugt og radiser i tuncremen - hold måske lidt tilbage til pynt.
  • Anret pastasalaten i en skål og opbevar den på køl til servering. Server evt. med lidt godt brød.

Noter

Pastasalaten kan sagtens holde sig i flere dage så lav bare en god stor portion, så der er rester til frokost eller madpakkerne dagen efter. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)