Jeg er jo en meget stor tedrikker og er vild med rigtig mange forskellige slags te. I løbet af sommerhalvåret drikker jeg minimum 1 potte te hver dag, men gerne flere og om efteråret og vinteren, når det er koldt og mørkt, kan jeg sagtens ende med at drikke 2 eller 3 potter dejlig, varm te. Jeg synes, at te er noget af det hyggeligste – det varmer og jeg føler mig godt tilpas, hvis jeg får en kop te, når jeg kommer hjem fra en lang gåtur med Villy, efter en skoledag hvor jeg bare trænger til et eller andet, eller efter en indkøbstur hvor det har regnet og rusket. Derudover synes jeg, det er skønt at gå og nippe til en kop varm te, imens man laver aftensmad.

Der er ikke så mange slags te, som jeg ikke bryder mig om, men jeg har det alligevel med at vende tilbage til mine elskede Kusmi teer, som jeg gerne har 6-8 dåser dåser stående af på hylden. Ja, jeg ved godt at det er mange, hvilket Morten også jævnligt gør mig opmærksom på, men til mit forsvar skal det siges, at jeg rent faktisk får dem drukket.

Derudover er en særlig favorit “Hvid Tempelte” fra Perch’s Tehandel, som er lavet på grøn og hvid te og desuden indeholder jasmin, jasminperler, ananas, orangeskal, passion, papaya, jordbær, solbær, abrikos, kirsebær og vanille. Fantastisk te, som jeg gerne har stående på lager og som jeg altid køber en god portion af, når jeg er i nærheden af en af Perch’s butikker.

DSC_0005

Normalt laver jeg, i løbet af efteråret, en stor portion af min egen jule te, som smager dejligt, men i år bestemte jeg mig for, at jeg også ville forsøge at lave en hjemmelavet hyldeblomst te med smag fra tørrede hyldeblomster, når årets produktion af hyldeblomstsaft var sat over. Jeg var ikke helt sikker på, om projektet ville holde, men jeg synes selv, at jeg har fået en dejlig, aromatisk te ud af det, med en fin eftersmag af hyldeblomst og det er bestemt noget, jeg vil lave igen til næste år, når hyldeblomsterne står i fuldt flor.

Jeg klippede de groveste stængler af hyldeblomsterne, hvorefter jeg lod de hvide blomster tørre på en avis. Det tog omtrent 2 døgn. Jeg samlede derefter de tørrede blomster i en skål og klippede ned i skålen for yderligere at findele blomsterne, inden jeg blandede dem med en god, sort te. Jeg købte en sort te, men vil man hellere lave hyldeblomst te på grøn eller hvid te, så er det bestemt også en mulighed.

Jeg opbevarer den færdige hyldeblomst te i en tedåse og brygger teen efter anvisningen på den sorte te, som jo trods alt er hovedingrediensen i hyldeblomst teen og det smager fantastisk. Lækker te med et strejf sødme fra hyldeblomst og så putter jeg nogle gange også en enkelt citronskive i koppen for lige at tilsætte lidt syre.

 

 

Teen kan også bruges som værtindegave eller måske som en hjemmelavet julegave til en tedrikker, hvis ikke man selv bryder sig om te, men synes, at det kunne være vældig hyggeligt at lave en portion. Og bor man ikke i nærheden af en god tebutik, så har både Søstrene Grene, Føtex og Bilka te i løssalg fra Fredsted, hvilket sagtens kan bruges til en portion hyldeblomst te.

Hjemmelavet hyldeblomst te.

100 gr sort te

10-15 store hyldeblomstskærme

Klip de groveste stængler af hyldeblomsterne, fordel blomsterne i et enkelt lag på et stykke avispapir eller lign og lad dem tørre. Det tager omkring 2 døgn. Klip de tørrede blomster i mindre stykker med en saks og bland dem med sort te. Opbevar i en lufttæt dåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)