På grund af det kølige forår og den temmelig triste juni, som vi har haft i år, er mange ting bagud og det gælder blandt andet den blomstrende hyld og de danske jordbær, som indtil nu har været lidt sørgelige i smagen – jeg har derfor endnu juni måneds jordbærplukkeri til gode. Dog er jeg overbevist om, at denne uge med sol og varme vil gøre underværker for de små, røde juveler og de får derfor også lov til at figurere på listen over alle de dejlige ting, som vi har at se frem til i juli.

 

 

I juli glæder jeg mig til…

– At komme ud og plukke massevis af jordbær på et af vores faste pluk-selv steder og derefter fråse i store, friske jordbær – både med chokolade og uden. Dem vi ikke kan spise bliver frosset ned eller lavet til jordbærsyltetøj.

– At vi skal på sommerferie til New Orleans – vi fik rejsen i julegave og nu er det pludselig lige om lidt, at vi skal afsted.

– At ribsene bliver modne – der skal helt klart laves ribsgele til efterårets og vinterens forlorne hare saucer.

– At vi forhåbentligt kommer til at nyde en masse lange aftenener på terrassen med lækker grillmad.

– At køre hyggelige ture til små byer, som vi ikke rigtigt kender (blandt andet har vi tidligere været på tur til Faaborg og Svendborg og også et smut i Bogense)  – udforske, spise frokost på en lækker café, besøge gårdbutikker på vejen og spise store, lækre is.

– At læse stakkevis af bøger – ikke mindst kogebøger men også skønlitteratur. Lystlæsning er virkelig noget af det, jeg har set frem til, da jeg begyndte at tælle ned til sommerferien.

– At fråse i mine sommerfavoritter, nemlig vandmelon, koldskål og kogte majskolber med smør og salt.

– At køre aftentur til stranden og lade Villy bade, eller i hvert fald soppe. Han elsker vand og vil så gerne ud at dyppe sig, når det er varmt, men han vil helst ikke længere ud, når vandet når hans mave. Jeg er lidt ked af, at der nu er kommet regler om, hvor hunde må bade og hvor de ikke må. Det er en underlig regel, synes jeg, og nej hunde tisser altså ikke i vandet. Hunhunde sidder ned og tisser og hanhunde letter ben op ad noget – ikke ligefrem noget de kan komme til ude i bølgerne. Det kan mennesker derimod sagtens.

– At ligge i en solstol på terrassen eller på et tæppe i haven og bare nyde livet og arbejde lidt på kuløren. Og hvis det bliver for varmt, så trække ind i skyggen og nyde livet med en kølig drink.

– At gøre min hud klar til sol, sommer og strandvejr med en lækker, hjemmelavet og kemikaliefri sukker body scrub, som nænsomt slider de døde hudceller af og efterlader huden lækker, blød og glat.

– At lave store, lækre og kolde smoothies med sommerens bær og frugter, som kan hjælpe med nedkølingen på de varme dage.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)