Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kirsebærmarmelade med vanilje og mandler.

12 kommentarer
Syltning
Gå direkte til opskriften

Det var ikke kun syltede kirsebær, som jeg fik lavet forleden dag. Jeg havde nemlig fået udstenet et helt kilo bær, så der var også lidt kirsebær til overs, som meget passende kunne blive tryllet om til en portion lækker kirsebærmarmelade. Hold nu op, hvor det duftede af kirsebær og vanilje i hele huset, imens gryden kogte. Og jeg var ikke helt fri for at mærke lidt julestemning, der kom snigende ind på mig.

Nu har jeg så også både jordbærmarmelade, stikkelsbær-rabarbermarmelade, jordbær-rabarbermarmelade og kirsebærmarmelade på lager. Så nu skal der vist ikke laves mere for denne her gang. Jeg har tilsat både mandler og vanilje til kirsebærmarmeladen, da jeg godt kan lide det crunch, som mandlerne giver. Desuden er der noget ved kombinationen af kirsebær, vanilje og mandler, som bare smager af ris a la mande og minder lidt om jul. En rigtig julemarmelade, som jeg glæder mig til at sætte på bordet i december måned.

Marmeladen er selvfølgelig god til ost og på nybagte boller og brød. Men jeg forestiller mig også, at den vil være god til en december-hygge morgenmad bestående af vafler eller pandekager. For slet ikke at tale om en portion risengrødsklatkager, som vi gerne får et par gange i løbet af efteråret og vinteren, når menuen har stået på risengrød.

Ingen bedømmelser

Kirsebærmarmelade

Samlet tid30 minutter
Antal: 5 dl

Ingredienser

 • 250 gr kirsebær (udstenede)
 • 125 gr sukker
 • 2 spsk citronsaft
 • 0,5 dl vand
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 50 gr mandler (smuttede og grofthakkede)
 • 1 spsk sukker
 • 1,5 tsk geleringspulver
 • atamon (eller alkohol)

Fremgangsmåde

 • Kom de udstenede kirsebær, sukker, citronsaft, vand og vanilje i en gryde og bring gryden i kog. Lad bærrene koge i ca. 10 minutter, til de er udkogte.
 • Imens skoldes 2 syltetøjsglas i kogende vand og skylles evt. med atamon (eller alkohol) efter anvisning på flasken.
 • Tag gryden af varmen og blend kort med en stavblender, så bærrene findeles let.
 • Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt hakkede mandler.
 • Rør geleringspulveret ud i 1 spsk sukker og rør blandingen i gryden.
 • Rør geleringspulveret ud i 1 spsk sukker og rør blandingen i gryden.
 • Lad marmeladen koge i ca 1 minuter, inden den hældes på de skoldede glas.
 • Når marmeladen er afkølet, lukkes glassene til.
 • Opbevar marmeladen et mørkt sted, fx i et skab. Er sylteglassene skoldet grundigt, kan marmeladen holde minimum 6-12 måneder. Den kan ikke fryses.
 

Noter til opskriften. 

 
Jeg synes, at mandler smager fantastisk sammen med kirsebær og vanilje, men deler man ikke min begejstring, eller har man ikke mandler ved hånden, så kan de sagtens udelades. 
 
Subscribe
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lise Ryge
4 år siden

Er det muligt at findele noget let med en stavblender

Ulla Krogh
2 år siden

Jeg brugte en kartoffelmoser, så fik jeg også et par sten op, som var smuttet

Tine
1 år siden

Hvor længe kan den holde sig på glas? 😊

Cecilie
1 år siden

Brugte du sure syltekirsebær eller søde spisekirsebær?
Jeg tænker på i forhold til, om der skal citron i også til de kirsebær, der kun smager godt syltet.

Evelyn
1 år siden

Kan man ikke kun bruge det sukker med Pektin i, uden at bruge gelerings pulver 🤔
Det er til små kirsebær.

Rikke
11 måneder siden

Vil man kunne bruge frosne kirsebær ? Jeg har et par kg fra i sommers i fryseren og ved simpelthen ikke hvad jeg skal bruge dem til 😊