Det var ikke kun syltede kirsebær, som jeg fik lavet forleden dag, for jeg havde fået udstenet et helt kilo bær, så der var også lidt kirsebær til overs, som meget passende kunne blive tryllet om til en portion lækker marmelade. Hold nu op, hvor det duftede af kirsebær og vanille i hele huset, imens gryden kogte, og jeg var ikke helt fri for at mærke lidt julestemning, der kom snigende ind på mig.

Nu har jeg så også både jordbærmarmelade, stikkelsbær-rabarbermarmelade, jordbær-rabarbermarmelade og kirsebærmarmelade på lager, så nu skal der vist ikke laves mere for denne her gang. Jeg har tilsat både mandler og vanille til kirsebærmarmeladen, da jeg godt kan lide det crunch, som mandlerne giver. Desuden er der noget ved kombinationen af kirsebær, vanille og mandler, som bare smager af ris a la mande og minder lidt om julehygge og jeg glæder mig til, at sætte et glas af denne her marmelade på bordet i december måned.

 

 

Marmeladen er selvfølgelig god til ost og på nybagte boller og brød, men jeg også forestille mig, at den vil være god til en december-hygge morgenmad bestående af vafler eller pandekager for slet ikke at tale om en portion risengrødsklatkager, som vi gerne får et par gange i løbet af efteråret og vinteren, når menuen har stået på risengrød.

Kirsebærmarmelade med vanille og mandler.

Portionen giver ca. ½ liter marmelade.

250 gr kirsebær, udstenede

125 gr sukker

2 spsk citronsaft

1 dl vand

½ tsk vanillepulver

50 gr mandler, smuttede og grofthakkede

1 spsk sukker

1½ tsk geleteringspulver

evt. atamon eller alkohol til at skolde sylteglas

Udsten kirsebærrene med en kirsebærudstener eller ved at skære et lille snit ind i hvert bær og fjerne stenen. Kom de udstenede bær, sukker, citronsaft, vand og vanillepulver i en gryde og bring gryden i kog. Lad bærrene koge ca. 10 minutter, til de er møre. Imens skoldes 2 små syltetøjsglas i kogende vand, evt tilsat atamon eller alkohol. Tag gryden af varmen og blend massen med en stavblender, således at bærrene findeles let. Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt de hakkede mandler. Bland 1 spsk sukker med geleteringspulver og kom blandingen i gryden under omrøring. Lad blandingen koge i ca. 1 minut, inden marmeladen hældes på de skoldede glas. Luk til og opbevar ved stuetemperatur, gerne mørkt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)