Efter en fantastisk varm uge med sol, sommer og temperaturer i omegnen af 30 grader er vi her til morgen tilbage ved de gængse, danske sommertemperaturer på 15-18 grader, krydret med lidt skyer og blæst. Hmmm…. Nogle gange ville det være rart med en eller anden form for gylden middelvej, så man ikke skulle forholde sig til et skift i omegnen af 15 grader i løbet af 12 timer, men det er vel en del af charmen ved at bo på vores breddegrader.

Menuen for den kommende uge bliver en blanding af de klassiske sommerretter og lidt grillmad – ikke så meget nyt under solen der. Ugen byder ikke på de vildeste planer, men på lørdag løber vores årlige “jul i juli” af staben og det fejres denne gang som en traditionel frokost. Der kommer derfor ikke til hverken at mange sild, snaps, hjemmelavet leverpostej eller ost. Ris a la manden er dog skippet til fordel for en lækker frugtsalat med jordbær – men eftersom vi heller ikke spiser ris a la mande i juledagene, men derimod nyder den i løbet af hele december, så kan man jo næppe tale om et brud på traditionerne.

 

 

Madplan uge 28.

MandagLasagne med fløde-tomat sauce, kylling og spinat. Grøn salat ved siden af. Jeg køber en stor pakke kyllingefilet, så er der også til hjemmelavede chicken tenders torsdag.

Tirsdag – Enten skal vi grille et helt stykke kød, fx en flanksteak, eller også bliver det et par bøffer. Tilbehøret bliver grøn kartoffelsalat med små, nye kartofler, avocado og chili og kogte majskolber med smør og salt.

Onsdag – Vejrudsigten spår regn og menuen er derfor fastsat derefter. Pasta i cremet tunsauce med ærter. En af favoritterne og da den både er nem at lave, billig og lækker at have med på madpakken dagen efter, får vi den med jævne mellemrum.

TorsdagSprøde chicken tenders, som er den hjemmelavede udgave af diverse fastfood kæders kyllingenuggets. Disse er lavet på 100 % brystkød og de er sprøde, lækre og en smule vanedannende. Vi spiser dem gerne med nybagte, lune pandebrød og grønsagsstave med lidt dip ved siden af, men det kan også anbefales at servere de sprøde kyllingestykker med en lækker og farverig rissalat.

Fredag – Nu er det efterhånden ved at være sæson for de gode, danske tomater – godt nok er dem i mine forældres drivhus ikke klar endnu, men man kan købe dem i butikkerne. Fredag aften står menuen derfor på en lækker, krydret tomattærte – spækket med gode danske og smagfulde tomater og masser af krydderurter fra krukkerne. Måske en grøn salat ved siden af – har på fornemmelsen, at det kan være en god idé at spise lidt let inden lørdagens julefrokost.

Lørdag – Jul i juli. Jeg står for hjemmelavet leverpostej med bacon, champignons og syltede rødbeder. Derudover skal jeg have rødkål med – har stadig en rest i fryseren og så er jeg den ene halvdel af ost og kikseholdet 🙂

Søndag – Rester fra lørdag. Vi mødes altid igen dagen efter årets “julefest” og spiser rester sammen – virkelig hyggeligt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)