Weekenden er gået med en masse dejlige ting. Lørdag fejrede vi således vores årlige jul i juli, som i år var lavet om til en julefrokost i stedet for en juleaftens menu. Vi kunne derfor nyde godt af lækre, stegte sild i eddike med rå løg, friskstegte rødspættefiletter med hjemmelavet remoulade, julemedister og hjemmelavet rødkål, hjemmelavet leverpostej med bacon og champignons, hjemmelavet rullepølse med løg og sky, lækker frugtsalat med jordbær og melon og endelig et udvalg af lækre oste og kiks. Det hele blev skyllet ned med julebryg og snaps og vi startede klokken 14, så da jeg lå i min seng ved midnatstid, syntes jeg egentligt, vi havde gjort det godt.

Søndag sov vi længe, inden vi tog ud for at plukke jordbær ved et pluk-selv sted i Tågelund ved Egtved uden for Vejle. Efter at have plukket adskillige kilo af de fine, røde bær, kørte vi forbi Bindeballe Købmandsgaard for at drikke eftermiddagskaffe med kager til i deres hyggelige gårdhave.

Vel hjemme fik jeg kogt en lille portion jordbærgrød med vanille, for Morten er fuldstændig vild med frugtgrød. Resten af bærrene har jeg gemt til i dag, hvor jeg vil lave diverse former for marmelade og så tager vi hul på endnu en uge – den sidste, for vores vedkommende, inden vi rejser på sommerferie og dermed også den sidste madplan, inden bloggen holder sommerferie.

 

 

Madplan uge 29.

Mandag – Ugen starter godt med en fridag i køkkenet, for vi skal spise på Hodde Kro sammen med et par venner fra Varde. Morten og jeg har besøgt kroen før og blandt andet smagt deres schnitzler, som er så store, at de kaldes “elefantører” – god mad og den helt rigtige krostemning med servering på fade og rigeligt mad. Inden vi kører mod Hodde, når Morten kommer hjem fra arbejde, skal jeg lige have kogt en portion stikkelsbærmarmelade med vanille, for jeg plukkede lidt stikkelsbær på mine forældres buske forleden dag. Jeg lavede marmeladen for første gang sidste år og jeg var fuldstændig vild med den, så det bliver en genganger.

Tirsdag – Vi skal have en cremet ostetærte med cheddar og chili, for jeg har et lille stykke cheddarost liggende i køleskabet, som skal bruges. Dertil en plain, grøn salat som bliver tilsat lidt pærer i tynde skiver og et drys grofthakkede valnødder.

Onsdag – Karbonader og grønærter og gulerødder lavet på sommergrønt. Altså små nye gulerødder skåret i tern og friskbælgede ærter i en hvid mælkesauce og pyntet med et drys persille ved serveringen. Grønærter og gulerødder kan virkelig være skønt tilbehør om sommeren, når grønsagerne er i sæson og helt friske. Jeg tror, vi skal have et dampet blomkål ved siden af og måske et par nye kartofler.

Torsdag – Torsdag byder på endnu en fridag i køkkenet, for vi skal et smut forbi Mortens mor i Silkeborg og spise til aften.

Fredag – De ærter og gulerødder, som ikke bliver brugt til onsdagens grønærter og gulerødder, bliver dampet og, sammen med det overskydende blomkål, brugt som fyld i en blomkålsgratin. Jeg har en lille, lækker cantaloupe melon, så jeg tror, vi skal have en portion lufttørret skinke og melon til forret – en af mine sommerfavoritter.

Lørdag – En helstegt kylling – enten stegt i ovnen eller på grillen. Tilbehøret bliver nye kartofler, sauce lavet på skyen fra kyllingen og så selvfølgelig hjemmelavet agurkesalat. Resterne fra kyllingen bliver plukket i stykker og brugt til søndagens pastasalat.

SøndagCremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. Dermed får jeg forhåbentlig grønsagsskuffen tømt for det meste, inden vi rejser på ferie. Resten må vores hundepasser overtage, hvis vi alligevel skulle have lidt til overs.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)