Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Cremet pastasalat med tun og grønt.

14 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fisk og skaldyr, Hovedretter, Lette retter, Madpakkehits, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Salater - Alle mine bedste salater
Gå direkte til opskriften

Som barn og ung i 90’erne, har jeg et ganske særligt og nært forhold til pastasalat. Salaten med de kolde pastaskruer eller penne, som gik sin sejrsgang på diverse buffetborde, til børnefødselsdage og til grillfesterne og hvis man var rigtig heldig, havde man en rest pastasalat med i madpakken dagen efter. Det var en af de bedste madpakker.

Denne her pastasalat er blevet til efter nogenlunde samme koncept som vores “sædvanlige” pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt, men jeg fik lyst til at prøve noget nyt og i stedet lave den med tun. Kravet var dog, at det stadig skulle være en cremet pastasalat, for det er det, som gør den anden så lækker og jeg synes faktisk, at det lykkedes virkelig godt. Friskkogt pasta og masser af lækre sommergrønsager i en cremet tunsauce smagt til med citron, salt og peber. En anden gang, kunne jeg dog sagtens finde på også at tilføje friskhakket dild og rejer til tunsaucen, som kan bidrage med lidt ekstra “lækkerhed”.

I stedet for at vende alle grønsagerne sammen med pasta og tunsauce, gemte jeg lidt af de sprøde sager til pynt på toppen af salaten lige inden servering – det giver et lækkert og appetitligt farvespil, men betyder i bund og grund ikke så meget for smagen – det er jo de samme grønsager, der går igen. Vi spiste lidt groft brød ved siden af, men pastaen bidrager med masser af mæthed og kostfibre, især hvis der bruges en god fuldkornspasta, så brød er ikke tvingende nødvendigt og kan sagtens udelades.

Nedenstående opskrift giver en pæn, stor portion – vi spiste os begge mætte i salaten til aftensmad og derudover har Morten en god portion med på madpakke i dag. Resten spiser jeg til frokost, så alt i alt vil jeg sige, at der er til 4 personer – evt 2 voksne og 2 børn. Især hvis der suppleres med lidt brød.

4,45 fra 9 stemmer

Cremet pastasalat med tun

Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 300 gr pastaskruer
 • 2 dl creme fraiche
 • 3 spsk mayonnaise
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 ds tun i vand/olie (ca 140 gr)
 • 200 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 1 peberfrugt
 • 1 bdt radiser
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Kog pastaen efter anvisning på pakken til den er al dente. Kom pastaen i en sigte, overhæld den med koldt vand og lad den dryppe af. 
 • Imens røres creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing.
 • Hæld vand eller olie fra tunen og rør den i dressingen. Smag til, men vær opmærksom på, at cremen skal være en smule salt i smagen. Det udlignes, når pasta og grønsager tilsættes. 
 • Vend afkølet pasta, ærter, majs, peberfrugt og radiser i tuncremen – hold måske lidt tilbage til pynt.
 • Anret pastasalaten i en skål og opbevar den på køl til servering. Server evt. med lidt godt brød.
Pastasalaten kan sagtens holde sig i flere dage så lav bare en god stor portion, så der er rester til frokost eller madpakkerne dagen efter. 
Subscribe
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lotte Pradel
5 år siden

Lækker salat, både med og uden tun i dressingen.

Bodil Sindt
5 år siden

Hvis man lader tunen trække først med citron og presset hvidløg og tilføjer dåsemuslinger… kan anbefales

lena Jensen
5 år siden

Glæder mig til at prøve opskriften
Det ser lækkert ud
Kærlig hilsen Lena

Ib Jørgensen
5 år siden

Pastasalaten blev i dag dagens middag – med stor success, men jeg må nok tilstå, at overskriften “med masser af grønt” er lidt overdrevet 200 g grønne ærter kan vel næppe leve op til det udsagn. Jeg glæder mig meget til din ugeplan og de mange fremragende opskrifter.

Ib Jøegensen
5 år siden

Jamen søde – majs, peberfrugt og radiser er da ikke grønne – vel!

Kirsten H
3 år siden

Dejlig salat. Jeg brugte også fint snittet spidskål og gulerødder i små tern

Marianne
3 år siden

Super dejlig salat.God måde at få pasta på.👍