Efter en dejlig sommerdag med masser af sol og varme, er det rart med lidt aftensmad, der ikke ligger alt for tungt i maven, så i dag har jeg forberedt denne her lækre rissalat, som vi skal have at spise lige om lidt, når grillen er klar og kødet er stegt.

Jeg synes, at der er tendens til, at de gængse grill- og sommersalater enten bliver en kartoffelsalat eller en pastasalat, men jeg vil godt slå et slag for rissalaten, for den er altså også værd at sætte på bordet, når menuen står på mad over ild. Ikke bare fordi den er lynhurtig at lave og smager rigtig godt, men også fordi at det en dejlig nem måde at få brugt en rest kogte ris på – den der lille bitte portion, som man af en eller anden grund altid får til overs.

Ligesom alle mulige andre salater, fx pastasalater, kan man tilsætte lige præcis det man kan lide, eller har i køleskabet, til en rissalat. Denne her blev således lavet på radiser, majs, ærter, forårsløg, rødløg og peberfrugt og jeg synes, at den har det smukkeste farvespil, men der kunne også sagtens have været anvendt friske asparges, agurk, små broccolibuketter og lækre, modne tomater i salaten. Lidt frugt i form af mango i tern eller halve druer ville have bidraget med lidt sødme, hvilket også er skønt i en salat som denne.

Salaten passer perfekt som tilbehør til det meste grillede kød, men jeg kan også anbefale, at man serverer den til frikadeller – enten helt almindelige frikadeller eller frikadeller med tun- og torskerogn.

Jeg har lavet en god stor portion – det kan man jo lige så godt, når man alligevel er i gang med at snitte grønt og så har vi også til frokost her henover weekenden, hvor temperaturen fortsat skulle lige i den pæne ende af 20’erne. Dressingen bidrager med syre og sødme til salaten og bevirker desuden, at resten af salaten ikke tager skade af at stå et par dage i køleskabet, men er man ikke til olie-eddikedressinger, kan man i stedet spise salaten “au naturel” eller servere lidt creme fraiche dressing til.

Print opskrift Pin opskrift
No ratings yet

Rissalat

Samlet tid15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 rest kogte ris (svarende til ca 1½ dl rå ris)
 • 1 bundt radiser (skåret i tynde skiver)
 • 250 gr ærter
 • 1 ds majs
 • 1 rødløg (hakket)
 • 1 peberfrugt (hakket)
 • 4 stk forårsløg i ringe (kan udelades)

Dressing

 • 4 spsk olie
 • 2 spsk lys eddike (fx hvidvinseddike eller balsamico)
 • 1 tsk sød sennep
 • salt

Fremgangsmåde

 • Bland ris og fintsnittede grønsager sammen i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten. Rør godt rundt og lad rissalaten trække på køl til servering.

Noter

Rissalaten er et hit i madpakken, så lav bare en god, stor portion og man bruger selvfølgelig bare de grønsager, som nu engang er i sæson. 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)