Sprøde og gyldne majsfritter med chili…

0 kommentarer
Forretter
Gå direkte til opskriften

Majssæsonen er jo som bekendt over os og derfor lavede jeg en forleden dag en lille forret, som kom til at bestå af sprødstegte og gyldne majsfritter. Virkelig skøn kombination med de søde og lækre majskorn sat op mod det skarpe fra chili og forårsløg. Fordi jeg kunne, smed jeg også lige et par skiver god bacon i ovnen, imens jeg stegte fritterne – det blev brækket i mindre stykker og serveret ved siden af, hvilket absolut ikke gjorde det hele ringere i min verden, men hvis man udelader bacon og i stedet serverer en god, grøn salat “on the side”, så har man faktisk en både mættende og lækker vegetar middag.

Jeg synes, at creme fraiche og så en god hjemmelavet salsa, enten en traditionel salsa med tomater eller en med lækker, moden mango, er skønt tilbehør til majsfritter – forleden var det nu bare en købesalsa, som vi spiste til fritterne, men der skal absolut eksperimenteres. Derudover kan jeg anbefale avocado – enten bare skåret i skiver eller lavet om til en grov guacamole og så smager et lille bitte squeeze lime- eller citronsaft ovenpå fritterne særdeles godt.

Jeg bagte fritterne, så de var på størrelse med små, amerikanske pandekager. Vi spiste 4 hver, men vi var også sultne og normalt vil jeg nok beregne 2-3 pr. mand, hvis man vælger at servere majsfritterne som forret. Alternativt kan man lave fritterne endnu mindre – omtrent på størrelse med små blinis og så servere dem som appetizer og sætte et par skåle med valgfri dip ved siden af.

 

 

Det tager selvfølgelig lidt tid at stege en portion minifritter, men der kan jo være flere på panden ad gangen og de kan desuden laves i forvejen og skal så bare varmes i ovnen inden servering. Jeg kan sagtens forestille mig, at det vil se flot ud, hvis de anrettes på et fad og så drysses med masser af grønt i form af forårs- eller purløg og lidt rød chili i små tern. Koriander er også godt og passer fint ind i smagssammensætningen, men da koriander har det med at dele vandende, er det måske en god idé at nøjes med hakket persille, medmindre man først har sikret sig, at alle de tilstedeværende rent faktisk spiser koriander.

Majsfritter.

8 stk.

1 frisk majskolbe eller ca. 175 gr frosne, optøede majs

75 gr hvedemel

½ tsk bagepulver

½ tsk salt

2 æg

5 spsk mælk

2 spsk citronsaft

2-3 stængler forårsløg, skåret i ringe og derefter finthakket – gem det øverste grønne til drys

1 rød chili, finthakket – gem lidt til drys

olie til stegning

Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt æg og mælk og pisk dejen glat og klumpfri. Smag til med citronsaft, hakket forårsløg og chili. Skær kornene af majskolben med en kniv – det gøres nemmest ved at stille majskolben på højkant på et skærebræt eller lign. og derefter skære majskornene lodret af. Vend majskornene i dejen. Varm olie op på en pande og steg små, tykke og gyldne majsfritter på størrelse med en amerikansk pandekage.

Pynt de sprøde majsfritter med det resterende forårsløg og chili. Server evt med salsa, creme fraiche og bacon.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)