Tomat og mozzarellabrød med basilikum…

0 kommentarer
Forretter, Ideer til studentermad
Gå direkte til opskriften

Inden vi rejste her til New Orleans, havde vi et par dejlige fridage derhjemme, som blandt andet blev nydt med god mad på terrassen. Når vi har fri, kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af maden og for eksempel lave lidt snacks eller en lille forret, som vi kan nippe til inden hovedretten, og en af dagene havde jeg lavet disse her lækre brød med tomat og mozzarella, som vel bedst kan betegnes som bruschetta møder caprese salat. Under alle omstændigheder er de i hvert fald stærkt inspireret af noget italiensk, både hvad angår farve- og smagssammensætning.

DSC_0011

Nogle gange er det som bekendt de allermest simple retter, som er de bedste og denne her omgang var bestemt ingen undtagelse. De små brød består af kun 4 ingredienser, men så kan det også være en god idé, at vælge de bedste råvarer man kan komme i nærheden af.

Er man så heldig at man har tomater i haven, eller kender nogen som har, så er det jo oplagt at bruge nogle af de lækre, solmodne tomater sammen med en god mozzarella, men færdigkøbte tomater fungerer selvfølgelig også fint. Dog vil jeg under alle omstændigheder anbefale, at man kun laver disse her små brød, når der er sæson for tomater, for der er altså temmelig stor smagsforskel på tomater om sommeren og så de hollandske tomater, som man kan købe i supermarkedet i januar måned og som nærmest ikke smager af noget.

Vi spiste de små brød som en lille, let og lækker forret, men da brødene kan laves i forvejen og så bare skal tilberedes i ovnen inden servering, kan de også sagtens fungere som gæstemad, fx som forret, appetizer eller madbrød. Desuden kan brødene serveres til en suppe – jeg kunne i hvert fald godt forestille mig, at de ville fungere perfekt til en lækker hjemmelavet tomatsuppe, som jeg vil lave, når vi igen er hjemme fra ferie og drivhuset begynder at bugne af store, røde tomater, der er så saftspændte og modne, at skindet revner.

Tomat og mozzarellabrød med basilikum.

4 skiver italiensk brød

2 tomater

1 kugle frisk mozzarella

frisk basilikum

Skær tomaterne og mozzarellaosten i skiver. Læg brødstykkerne på en bageplade og fordel skiftevis tomat og mozzarellaskiver ovenpå brødet. Gratiner brødene i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter til osten er smeltet og tomatskiverne let bagte. Drys med frisk basilikum og server straks.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)