“Tropisk Paradis”. Millie Marotta. 1. udgave. Udgivet på Politikens Forlag, 2015.

“Den Hemmelige Have”. Johanna Basford. 1. udgave. Udgivet på Politikens Forlag, 2015.

Vi tegner og maler som små, enten på hvidt papir eller i tykke malebøger. Vi udvikler os gennem tegningerne og vi tegner og maler ved køkkenbordet, på vores værelse, ved vores eget lille skrivebord, i børnehaven, i folkeskolen og i formningslokalet. Vi kunne tegne og male, før vi kunne skrive, endda vores eget navn. Men pludselig en dag, vi ved ikke engang rigtigt hvornår eller hvorfor, stoppede de fleste af os med at tegne og male…

De seneste par år er der for alvor kommet fokus på malebøger til voksne. Først i form af bøger med mandala og nu med deciderede malebøger med avancerede motiver og smukke mønstre der, indrømmet, kræver en hel del tålmodighed, men også til fulde svarer til en voksens evner. Ikke noget med bamser, bolde eller isvafler her, men i stedet motiver af alt fra mystiske haver og fantasifulde blomster til tropiske dyr og smukke mønstre.

2015-08-251

To af disse bøger hedder “Tropisk Paradis” og “Den Hemmelige Have” og motiverne i dem strækker sig fra de enkle, som stadigvæk tager en hel del tid at farvelægge, over til de virkeligt avancerede med mange fine og bittesmå detaljer og der er med garanti skabt grobund for mange timers aktivitet, afslapning og virkelighedsflugt i begge de to bøger.

 

 

Jeg oplever, at folk skiftevis ryster på hovedet og bliver imponerede over de smukke malebøger til voksne. Overfor dem der ryster på hovedet, vil jeg vove at påstå, at i det i disse bøger drejer sig om andet og mere end blot at farvelægge de smukke tegninger. Det drejer sig om at sætte sig ned og finde ro og lade tankerne flyde, det drejer sig om at finde sin egen malebog frem og deltage i legen, når ens børn går i gang med at tegne, i stedet for kun at være halvt til stede, fordi man sidder med mobilen i hånden. Og for de kreative er der her en mulighed for, at få lov til at udfolde sig, uden at det nødvendigvis kræver, at man fylder et helt arbejdsbord med sakse, lim, pap og papir, dimser og perler.

2015-08-25

Jeg streamer lydbøger via bibliotekernes hjemmeside og så laver jeg mig en kandefuld te, sætter mig ved spisebordet og finder tuscher og malebøger frem, imens jeg lytter. Og før jeg får set mig om, har jeg brugt et par timer på absolut ingenting. Jeg oplever, at jeg bliver opslugt i min egen lille verden, hvor tankerne får lov til at svæve, imens jeg forsvinder ind i fortællingen og koncentrerer mig om at farvelægge alle de små felter og mønstre og sætte de helt rigtige farver sammen

Jeg tror på, at det er virkelig sundt, at bruge et par timer på “ingenting” engang imellem. Hvis det passer, hvad forskerne spår, at stress er den største folkesygdom i år 2020, så er det nu, man skal begynde at øve sig og lære sig selv at slappe af – enten alene eller sammen med andre, fx sine børn. Bag en kage eller en portion boller, sæt tekopperne på bordet, find malebøgerne frem, vær sammen og nyd fællesskabet – jeg tror på, at det betaler sig, i enhver henseende.

 

Note. Indlægget er sponsoreret, men holdninger og ordene er helt mine egne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)