Grøn salat med mormordressing, eller slet og ret mormorsalat, husker jeg meget tydeligt, at min mormor serverede, når vi spiste hos hende og min bedstefar, da jeg var mindre. Min mor serverede det også engang imellem herhjemme, men åbenbart ikke helt så ofte, som jeg mente, at man burde spise det, for jeg husker tydeligt at have spurgt, om ikke snart vi skulle have den der mormorsalat igen?

Dengang ved jeg faktisk ikke engang, om det overhovedet hed mormorsalat eller mormordressing – det er vist noget, der er kommet til, samtidig med at retro maden har fået et come back, men da jeg i min barndom ikke vidste, hvad salaten hed og blot forbandt den med min mormor, kaldte jeg den altså mormorsalat.

Salat med mormordressing er typisk noget, der er blevet serveret om sommeren og hvis man nævner mormorsalat for nogen, kan man få fornøjelsen af at opleve dem svømme helt væk i barndommens erindringer, imens der mumles om kolonihave eller sommerhuse, hjemmelavet agurkesalat, rødgrød med fløde og grydestegte kyllinger med persille.

 

 

Lige præcis denne her mormorsalat, spiste vi faktisk til en skøn, grydestegt kylling med masser af persille, nye kartofler, agurkesalat og skysauce til. Opskriften på den grydestegte kylling kommer i næste indlæg.

Salat med mormor dressing.

2 pers.

½ salathoved – hovedsalat, iceberg eller lign.

1 håndfuld grønne ærter – gerne friskbælgede

1 dl piskefløde

1-2 spsk citronsaft

1-2 tsk sukker

1 nip salt

Pluk salaten i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med ærterne. Rør fløden sammen med citronsaft, så fløden tykner let. Smag til med sukker og salt og vend dressingen sammen med salatblade og ærter. Opbevar på køl til servering. Skal helst spises samme dag som den laves – ellers kan salaten godt blive noget slatten.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)