Hjemmelavede chips i mikroovn…

10 kommentarer
Snacks
Gå direkte til opskriften

I dag skal det handle om hjemmelavede chips i mikroovn, som er både nemme og ikke mindst lynhurtige at lave. Det er jo de færreste, der er i stand til at holde sig fra en skål lækre, saltede snacks i form af chips eller lignende. Især hvis de serveres som en lille appetizer inden aftensmaden. Selvfølgelig skal man ikke spise så mange snacks, at der slet ikke bliver plads til aftensmaden, men det er jo en balancegang. Personligt oplever jeg, at hvis vi eksempelvis nipper til indholdet af 2 små skåle, imens vi nyder lidt koldt at drikke og venter på, at grillen bliver helt færdig, så sker der ikke noget med vores appetit.

Det er længe siden, at jeg sidst har lavet hjemmelavede chips, men det er virkelig nemt, så i dag lavede jeg en portion. Sidst var det sprøde og fedtfattige chips af søde kartofler, men almindelige kartoffelchips er nu heller ikke at foragte. Kartoffelskiverne skal bare lægges på bagepapir og så bages sprøde i mikroovnen og det er faktisk det hele; hvilket også betyder, at de er lavet uden nogen former for fedtstof. Man kan selvfølgelig sagtes vælge at spraye eller pensle kartoffelskiverne med lidt olie, inden de kommes i mikrobølgeovnen, men det er faktisk ikke nødvendigt. De skal nok blive sprøde alligevel og bagepapiret forhindrer, at de sidder fast.

Jeg lavede chips af 2 mellemstore kartofler, som jeg skar i pæne, tynde skiver med en skarp kniv. Skulle jeg have lavet en større portion, havde jeg nok brugt min mandolin, men jeg syntes ikke, jeg ville i gang med rengøring af mandolinen for 2 kartoflers skyld. Jeg skar skiver á ca. 1 mm tykkelse og det passede helt perfekt. Personligt synes jeg ikke, at chips behøver være helt vildt tynde eller gennemsigtige og med en tykkelse på omkring 1 mm får chipsene en lækker sprødhed og et perfekt knæk.

Bagetiden i opskriften er kun vejledende, for ligesom de færreste ovne bager helt ens, så er det også sjældent, at 2 mikrobølgeovne er helt enige. Det kan derfor være nødvendigt lige at prøve sig lidt frem og måske skal chipsene have et par minutter mere eller mindre, før de bliver helt sprøde og lækre.Når først chipsene er færdige og sprøde, så kan de til gengæld holde sig i flere dage, hvis blot de opbevares i en luftæt beholder med låg. Derfor er det oplagt, at forberede en større portion og eksempelvis servere dem for gæster som en temmelig overskudsagtig snack.

Chipsene kan selvfølgelig tilsættes smag udover salt, fx chilipulver, sød paprika eller måske løgpulver. Jeg nøjedes med lidt havsalt, som jeg kværnede ud over chipsene, imens de stadig var lune. Jeg serverede de sprøde basser sammen med en skålfuld hjemmelavede saltmandler, som en lille pre-dinner snack da Morten kom fra arbejde i går. Hele herligheden blev indtaget i solen på terrassen, imens vi sad og ventede på, at grillen skulle blive klar og småsnakkede om, hvad vi hver især havde foretaget os i løbet af dagen. Alt i alt en sommeraften når de er allerbedst.

5 fra 4 stemmer

Kartoffelchips i mikroovn

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid20 min

Ingredienser

  • 2 mellemstore kartofler
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver vha. en mandolin eller en god kniv.
  • Læg et stykke bagepapir på et fad eller en tallerken, som kan tåle at komme i mikrobølgeovnen og klip papiret til, så passer nogenlunde til fadet. Placer kartoffelskiverne i et enkelt lag på bagepapiret.
  • Start med at give kartoflerne 3-4 minutter i mikroovnen ved fuld effekt. Tag tallerkenen ud og vend skiverne om. Giv dem derefter 3 minutter ved fuld effekt.
  • Hvis kartoflerne er sprøde og gyldentbrune, er de færdige. Hvis ikke de er helt sprøde, så giv dem 1-2 minutter mere, eller indtil de er sprøde.
  • Fortsæt til alle kartoffelskiverne er blevet til sprøde kartoffelchips - bagepapiret kan sagtens bruges flere gange.
  • Læg chipsene til afkøling på et stykke bagepapir og drys med lidt salt. Chipsene bliver helt sprøde, når de bliver kolde. Er der alligevel enkelte af chipsene, der ikke er helt sprøde, når de er blevet kolde, så saml dem på tallerkenen og giv dem 1-2 minutter ekstra i mikrobølgeovnen.
  • Server straks de hjemmelavede chips, evt med en god dip til.
Chipsene kan holde sig i flere dage i en lufttæt beholder. De smager dog bedst, når de er nylavede.
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
7 år siden

Det lyder jo helt urimeligt lækkert og nemt. Lægger du kartoflerne i et lag eller er det ikke nødvendigt?

God weekend
Anne-Marie

Lisbeth Schmidt
5 år siden

??? jeg har ingen microbølgeovn

Tina krause
3 år siden

Hvis man ingen Mikro ovn , hvor længe tror du så de skal have i ovn og hvor mange grader tror du

Anja M
3 år siden

Har du prøvet at lave dem af gulerod?

Nikoline Sørensen
2 år siden

Det virkede slet ikke. De blev over hoved ikke sprøde og dem der fik en lidt sprød kant, smagte ulækkert og af rå kartoffel

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)