Jeg elsker at tage en gængs kage, fx en konditor- eller bagerklassiker, og så kopiere og videreudvikle på opskriften for til sidst at trylle kagen frem hjemme i mit eget køkken. Det er måske et levn fra mine dage bag bagerdisken og i diverse bagerier, hvor jeg fik ikke så lidt tips, tricks og AHA-oplevelser af alle de søde bagere, som jeg arbejdede sammen med.

Jeg har således tidligere eksperimenteret med romkugler, træstammer, studenterbrød, hindbærsnitter, franske snegle og meget andet, men det er ved at være en del år siden, at jeg sidst har bagt kakaosnitter med kokos og hindbær. En kage som vel, ret beset, efterhånden er et sjældent syn i bagerbutikkerne og oftere og oftere i stedet fås på tanken og i kiosken – frisk fra frost.

Kagen består i al sin enkelhed af en mørdej der påsmøres et generøst lag hindbærmarmelade, som efterfølgende dækkes med et gedigent lag kokos-kakaomasse. Når kagen er færdigbagt og afkølet, skæres den ud i passende snitter og afslutningsvis dyppes kanterne i smeltet chokolade. Det er kraftig kost, så man skal passe på med at skære snitterne for store, men de smager virkelig godt og er meget langt fra de halvtørre og særdeles kedelige kakaosnitter, som kan købes i butikkerne, så man skal næsten unde sig selv at prøve den hjemmelavede version.

Kagerne er fryseegnede – det er jo en del af konceptet med at sælge dem i optøet tilstand i diverse bagerdiske. Men det er alligevel noget ganske andet, at få serveret en hjemmelavet, optøet kakaosnitte – lavet med kærlighed og ordentlige råvarer. Derfor er det oplagt at lave en rimelig stor portion – nedenstående opskrift er faktisk en rimelig stor portion, for derefter at fryse kagerne ned. Når der så kommer uventede gæster, eller trangen til hygge og søde sager opstår, skal kagerne blot optøs på køkkenbordet i 30 minutter eller deromkring og så er de klar til servering.

Jeg vil dog opfordre til, at man skynder sig at fryse portionen ned, når kagerne er færdige, hvis det er det, man har planlagt, for hjemme hos os har den ene kage det med at tage den anden og pludselig er der ikke flere tilbage. Som bonus info kan jeg dog afsløre, at kagerne faktisk også godt kan sig i 4-5 dage eller mere i en lufttæt beholder.

Kakaosnitter med kokos og hindbærmarmelade.

15 stk.

150 gr hvedemel

75 gr flormelis

75 gr smør

1 æg

4-5 spsk god hindbærmarmelade

Kokos-kakaofyld.

250 gr kokosmel

325 gr sukker

4 æggehvider

50 gr kakaopulver

½ tsk hjortetakssalt

½ dl vand

ca. 250 gr chokolade

Bland hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Saml hurtigt dejen med ægget og rul den ud på et meldrysset bord. Beklæd et ildfast fad eller en bradepande, ca. 20 x 25 cm, med bagepapir og pres dejen ud i bunden. Bag bunden ved 225 grader  i ca. 10 minutter til den er gylden. Stil bunden til side og lad den afkøle let. Herefter smøres bunden jævnt med hindbærmarmelade.

Imens bunden bager forberedes kokosfyldet. Kokosmel, sukker, æggehvider, kakao, hjortetakssalt og vand kommes i en gryde og røres sammen under svag varme til en grødlignende konsistens. Når kokosmassen er godt klistret sammen, fordeles den på bunden ovenpå hindbærmarmeladen og bages ved 200 grader i 25 minutter. Lad kagen køle let af inden den løftes op af formen vha. bagepapiret og afkøles på bageristen.

Når kagen er helt kold, skæres den ud i 12-15 små firkanter. Chokoladen smeltes over vandbad og kanterne på hver snitte dyppes i smeltet chokolade. Når kanterne er dyppet, stryges overskydende chokolade af med en lille kniv – så rækker chokoladen lidt længere og laget bliver ikke alt for tykt. Læg kagerne på bagepapir og lad chokoladen stivne. Opbevar på frost eller i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)