Kakaosnitter med kokos og hindbærmarmelade.

18 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift kakaosnitter med kokos på en skiferplade på et marmorbord med et blåt viskestykke

Jeg elsker at tage en gængs bagerkage, og så trylle kagen frem hjemme i mit eget køkken.  Jeg har tidligere bl.a eksperimenteret med romkugler, træstammer, studenterbrød og hindbærsnitter, og i dag har jeg lavet kakaosnitter. En kage, som efterhånden er et sjældent syn i bagerbutikkerne, men de smager nu stadig godt.

Opskrift på kakaosnitter.

Kakaosnitter består af en mørdej med et lag hindbærmarmelade, som efterfølgende dækkes med kokos-kakaomasse. Når kagen er færdigbagt og afkølet, skæres den ud i passende snitter og afslutningsvis dyppes kanterne i smeltet chokolade. Det er kraftig kost, så man skal passe på med at skære snitterne for store. Men de hjemmelavede kakaosnitter smager virkelig godt, og er meget langt fra de halvtørre og særdeles kedelige kakaosnitter, som kan købes i butikkerne. Så man skal næsten unde sig selv at prøve den hjemmelavede udgave.

Tip! Se også tips til variationer og nedfrysning af kagerne under opskriften.

Opskrift kakaosnitter med kokos på en skiferplade på et marmorbord med et blåt viskestykke
4.75 fra 8 stemmer

Kakaosnitter med kokos

Hvile – og bagetid1 t
Samlet tid1 t 40 min
Antal: 15 stk

Ingredienser

 • 150 gr hvedemel
 • 75 gr flormelis
 • 75 gr smør
 • 1 æg
 • 1 dl hindbærmarmelade

Kokosfyld.

 • 250 gr kokosmel
 • 325 gr sukker
 • 4 æggehvider
 • 50 gr kakaopulver
 • ½ tsk hjortetaksalt
 • ½ dl vand

Desuden

 • 250 gr mørk chokolade (måske lidt mere eller mindre)

Fremgangsmåde

 • Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret ud i blandingen.
 • Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen.
 • Dejen kan også laves i en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
 • Lad dejen hvile på køl i ca 30 minutter.
 • Rul dejen ud til et rektangel (ca 25 x 30 cm á 2-3 mm's tykkelse) på et meldrysset bord. Placer herefter dejen i bunden af et ildfast fad (ca 25 x 30 cm) foret med bagepapir. Jeg bruger det store ildfaste fad fra Le Creuset.
 • Bag bunden ved 200 °C (varmluft) i ca 10 minutter, indtil den er gylden.
 • Lad bunden afkøle let og fordel herefter hindbærmarmeladen på bunden.

Kokosmasse.

 • Kom kokosmel, sukker, æggehvider, kakao, hjortetakssalt og vand i en gryde og rør det sammen til en grød under svag varme.
 • Smør herefter den klistrede kokosbund ud ovenpå hindbærmarmeladen.
 • Sæt fadet i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 25 minutter.
 • Lad kagen afkøle let i formen, inden den løftes op vha. bagepapiret og afkøles.
 • Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad.
 • Skær kagen ud i 12-15 firkantede snitter.
 • Dyp kanterne på hver snitte i smeltet chokolade. Stryg evt. overskydende chokolade af med en kniv, så bliver chokoladelaget ikke alt for tykt.
 • Placer kakaosnitterne på et stykke bagepapir og lad chokoladen tørre.
 • Opbevar kakaosnitterne i en bøtte med låg. Holdbarheden er 3-5 dage. Kagerne kan desuden fryses.

 

Se også – 

 

Makronlinser

 

Hindbærsnitter

 

Tips til variationer.

I stedet for hindbærmarmelade kan man bruge en anden marmelade. Fx solbær, appelsin, rabarber eller lignende. Dog anbefaler jeg, at man bruger en let syrlig marmelade, som kan give noget modspil til den søde kakao-kokosmasse.

Det smager virkelig godt og ser noget så fint ud, hvis man dypper kanterne på kakaosnitterne i smeltet chokolade. Men man kan selvfølgelig vælge at springe dette over. Vær dog OBS på, at kanterne godt kan blive lidt tørre (efter 3-5 dage), hvis ikke de har været dyppede i chokolade.

Lav en stor portion og frys ned.

Kakaosnitter kan uden problemer fryses. Og faktisk er der ofte tale om frosne, optøede kager, hvis man finder kakaosnitter på eksempelvis tankstationer og lign. Det er derfor oplagt at lave en stor portion – selvom den her opskrift faktisk er rimelig stor – og derefter fryse kagerne ned. Når der så kommer uventede gæster, eller trangen til hygge og søde sager opstår, så skal kagerne blot optøs på køkkenbordet i 30 minutter eller deromkring. Og så er de klar til servering.

Jeg kan dog anbefale, at man får frosset sine kakaosnitter ned relativt hurtigt, efter at de er færdige. Herhjemme har den ene kage det i hvert fald med at tage den anden. Og pludselig er der ikke flere tilbage, som kan kommes i fryseren.

18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne-Marie
8 år siden

Jeg har lavet en variant med chokolade i kokosmassen for mange år siden. Den blev virkelig legendarisk på min arbejdsplads. Nyansatte kom og spurgte til opskriften. Det var længe før min mand lavede opskriftsamleren.dk Sjovt med de minder en kage kan bringe. Det er en nem måde, at få chokoladen i kagen, så man ikke behøver overtrække den bagefter.

Kh.
Anne-Marie

Johnny
3 år siden

Jeg vil give dig ret. Det er netop for at få chokoladen i sin rene form at tygge i, at man dypper kanten. Ellers får man slat ikke samme fornemmelse af snagen. 🙂

Tage Knudsen
8 år siden

Mener du seriøst, at den angivne mængde mel giver dej nok til en form på 20×30 cm.?
Jeg opgav projektet, da jeg så, hvor tynde en skal, der blev ud af det. 🙁

Yvonne i
8 år siden

Siger jer bare 😉 de er sindsyge gode og vanedannende. 🙂

Julie
5 år siden

Har her til aften lige prøvet at bage efter din opskrift, da jeg synes dine snitter så SÅ fine ud! Men jeg må desværre sige at have haft lidt samme problem som Tage: Min bund er simpelthen så tynd, og selv med marmelade og kokosfyld ovenpå har de en maks tykkelse på 1 cm – super ærgerligt men kæmpe respekt til dig for at få så flotte snitter ud af så lidt dej 🙂
Jeg tænker umiddelbart at man skal fordoble (hvis ikke triple) mørdejen hvis man skal få en ordentlig tykkelse på bunden.

Smagen er dog ikke til at tage fejl af – de smager som rigtige kakaosnitter!

Mathias
3 år siden

Skal der hjortetakssalt i eller kan det udelades/erstattes..? Har alt andet og bruger aldrig hjortetakssalt ellers.. 😅

Tak for gode opskrifter forøvrigt 😁

Lone Laursen
1 år siden

Den er super lækker, jeg rullede ikke dejen til bunden ud, jeg smuldrede selvfølgelig koldt smør i, og hældte derefter den smuldrede dej i formen og trykkede den så sammen deri, meget nemmere og det blev godt.

Jessi
4 måneder siden

Hello! Child of a Dane here! I used to eat these all the time when I was a kid visiting family and miss them so much! I am trying to make these in the US but I am struggling with the consistency of the cocoa-coconut mixture. Do you have pictures of what it should look like in the pot right before spreading it over the base & jam?

Sidst redigeret 4 måneder siden af Jessi
Jessi
4 måneder siden

That’s really helpful!! Thank you ♥️🇩🇰

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)