Koldhævede pizzaboller – nem opskrift på minipizza.

4 kommentarer
Brød og boller, Ideer til studentermad, Madpakkehits, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Pizzaboller eller mini pizzaer er et hit i madpakken. Både i skolen/på jobbet, i picnickurven og hvis man skal på langfart og have mad med. Og så er de her koldhævede pizzaboller faktisk også ret nemme at lave. Modsat almindelige pizzaer, skal de små pizzaboller nemlig hverken æltes eller udrulles, men blot sættes på bagepladen med en våd ske. 

Se også – Pølsehorn I Pizzasnegle med tomat I Koldhævede boller

Nem opskrift på koldhævede pizzaboller.

Jeg bruger samme slags dej til pizzabollerne, som jeg bruger til mine koldhævede morgenmadsboller. Den er supernem at arbejde med og smager forrygende godt. Den er også koldhævet, hvilket betyder, at den skal hæve på køl natten over eller som minimum i 8-10 timer.

Har man ikke tid/lyst til det, så kan man sagtens speede hele processen lidt op. Man bruger bare lillefingervarmt vand i stedet for koldt og ½ pk gær i stedet for ¼ pakke. Desuden lader man dejen hæve et lunt sted i ca 1-2 timer i stedet for at sætte den i køleskabet. Så er den klar til at sætte på bageplader med en ske. Og derefter følger man blot opskriften ift. bagetid. 

4.67 fra 3 stemmer

Pizzaboller (koldhævede)

Samlet tid35 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 1 portion dej til koldhævede boller (find opskriften her)
 • 3 dl tomatsauce
 • 200 gr revet ost
 • 1 pk pepperoni i skiver (fyldet er selvfølgelig valgfrit)
 • 2 tsk tørret oregano/basilikum
 • evt oliven

Fremgangsmåde

 • Start med at varme ovnen op til max temperatur. 
 • Ved hjælp af en våd spiseske sættes dejen i 10-12 boller på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for lidt afstand.
 • Fugt fingrene og pres hver bolle lidt fladere til små pizzabunde.  
 • Fordel tomatsauce, revet ost og pepperoni på bundene. Pynt evt. med oliven og et drys oregano. 
 • Når ovnen når sin max temperatur sættes pizzabollerne ind og temperaturen sænkes til 225 °C (varmluft). 
 • Bag bollerne i 15-20 minutter ved 225 °C (varmluft), indtil osten er smeltet og bollerne er gennembagte.
 • Lad pizzabollerne køle let af på bageristen og spis dem varme, lune eller kolde.
 • Pizzabollerne kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind, og evt. lunes let inden servering. De kan desuden fryses.

Lækre variationer af koldhævede pizzaboller.

For at gøre pizzabollerne lidt sundere, kan man erstatte durummelet i dejen med en grovere meltype, fx fuldkornshvedemel, grahammel eller spelt. Man kan også tilsætte lidt forskellige frø/kerner til dejen, hvis man bryder sig om det.

Ovenstående opskrift skal kun ses som inspiration, og der er selvfølgelig helt frit slag, når det kommer til fyldet. Måske skal pepperoni udskiftes med skinke eller stegt kylling. Jeg kan også anbefale tun eller rejer. Og selvfølgelig kan man også helt udelade kød og blot lave pizzaboller med tomat og ost. Det er også lækkert med grønt i form af løg i ringe, peberfrugt, majs, tynde skiver squash eller aubergine. Og så er ynde kartoffelskiver med revet mozzarella og rosmarin altså et hit herhjemme. 

Inspiration til lækker madpakke.

Det er kun på de lange studiedage, at jeg har en decideret madpakke med i skole. Men jeg har stort set altid en pose grønt med. Det kan være gulerødder og agurk i stave, peberfrugt, radiser eller lign. Derudover også en bøtte med årstidens frugt. De sidste par dage har det således været et par blommer, nektariner og vindruer.

På de lidt længere dage har jeg selvfølgelig ekstra mad med, og der har det indimellem været en af de her pizzaboller. Jeg synes, at de mætter fint. Især når jeg bruger lidt ekstra, groft mel. Og kombineret med en bøtte grøntsager i stave, lidt frugt og evt. lidt tørret frugt og nødder/mandler til den lille sult sidst på dagen, så holder jeg mig fint mæt.

Bag en stor bradepandepizza.

I mange familier er der tradition for at spise hjemmelavede pizzaer i løbet af weekenden. Fx fredag eller søndag aften. Prøv evt. at bruge den koldhævede dej til en god, gammeldags bradepandepizza. Selve bunden bliver selvfølgelig lidt tykkere, men det er jo en del af konceptet ved bradepandepizza. Og det er noget så nemt.

Dejen skal blot røres sammen, hæves og så hældes ud i den store bradepande fra ovnen og presses flad med fugtige hænder. Husk at lægge et stykke bagepapir i bunden.

Faktisk er det så nemt at lave dejen, at man snildt kan lave dobbelt portion, når man alligevel er i gang. Så skal man bare sørge for lidt ekstra fyld, og så kan man både lave en stor bradepandepizza til aftensmaden og en portion pizzaboller til madpakkerne. Lad evt. børnene deltage i fremstillingen og lad hver enkelt fylde sine egne pizzaboller. Så er alle glade og madpakkerne bliver med garanti spist.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Aneta Luro
6 år siden

Hejsa..
Dejen er MEGET blød/tynd, som om den trænger til noget mere mel.. skal den være sådan??
Mvh
Aneta

Marlena
2 år siden

Tak for en fantastisk opskrift.
Jeg har et par gange i sommerferien bagt dine koldhævet boller og i dag også prøvet at lave den ene plade som pizza boller – de er et hit. Er ikke sikker på at der er nogle tilbage til skolestart på mandag. 🙂
Har du erfaring om de kan fryses? For så vil jeg lave en ekstra portion næste gang

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)