Vel hjemme fra en fantastisk ferie i New Orleans banker hverdagen, og dermed også madplanen, på døren igen. Ikke fordi det på nogen måde er en sur pligt, at skulle have gang i potter og pander igen, for lige så rart det er bare at kunne læne sig tilbage på en restaurant, studere menukortet og derefter kræve ind, lige så rart er det faktisk, at komme i gang med selv at lave mad igen.

Den kommende uge byder tilsyneladende på både sol og sommer, hvilket vi bestemt ikke kan tage som en selvfølge i år, så der skal selvfølgelig gang i grillen. På torsdag skal vi desuden fejre Mortens fødselsdag sammen med familien og på søndag skal vi til Vejle Kabaret, som er en lokal revy her fra Vejle med spisning. Det er efterhånden blevet en tradition, at vi tager til Vejle Kabaret og det plejer at være både sjovt og hyggeligt, så det bliver et par dejlige dage, der venter os.

 

 

Madplan uge 32.

Mandag – Vi har købt en stor og lækker kylling, så menuen står på gammeldags, grydestegt kylling med persille. Dertil nye kartofler, skysauce og hjemmelavet agurkesalat. Opskriften findes endnu ikke på bloggen, men den kommer på snarest muligt.

Tirsdag – Vi har masser af grønsager i huset for tiden, fordi jeg gik lidt amok i alle de lækre frugter, bær og sommergrønsager, efter vi kom hjem fra ferie. For ikke at risikere at være nødt til at smide nogle af grønsagerne ud, fordi de ikke anvendes hurtigt nok, bliver en god del brugt som fyld i en madroulade med skinke, som jeg har sat på menuen tirsdag.

Onsdag – Resterne af mandagens kylling kommer i en tærte med kylling og bacon og bliver serveret med en blandet salat ved siden af. Jeg er vild med at bruge kødrester i tærter og lign. På den måde kan der sagtens være mad til flere dage i et enkelt stykke kød eller i en kylling og det fungerer perfekt, hvis man gerne vil spare lidt på sit kødindtag.

Torsdag – Mortens fødselsdag skal selvfølgelig fejres med lidt god mad, så vi har købt en oksemørbrad, som skal på grillen. Dertil en hjemmelavet whiskeysauce, hasselback kartofler og formentlig en lækker, blandet sommersalat. Måske laver jeg lidt snacks, som vi kan nippe til, imens kødet bliver grillet, men jeg tror, at desserten bliver droppet til fordel for en lagkage til kaffen – det er jo trods alt fødselsdag.

Fredag – Vi spiste rigtig mange lækre rejer, imens vi var i New Orleans, men vi fik langt fra nok, så fredag aften skal der hygges med store pil-selv rejer med citron, dressing og hvidvin til. Jeg regner desuden med at lave et par grillede tomat og mozzarellabrød med basilikum, som vi kan spise ved siden af. Let og lækkert og en god måde at starte weekenden på.

Lørdag – Lørdag aften byder på en rigtig grill klassiker. Vi skal nemlig grille nogle lækre, krydrede pølser, som vi købte hos slagteren, da vi var i Tyskland for at handle forleden dag. Tilbehøret bliver selvfølgelig en kold kartoffelsalat – enten den klassiske kartoffelsalat med creme fraiche dressing og purløg, eller den lidt anderledes og spicy udgave med avocadocreme og chili. Skulle der være et par skiver af torsdagens oksemørbrad tilbage, bliver de også spist kolde sammen med kartoffelsalaten.

Søndag – Som nævnt skal vi til Vejle Kabaret i Skyttehuset i Vejle og der er inkluderet spisning, så ingen madlavning søndag aften.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)