Så oprandt min sidste ferieuge, inden bøgerne igen skal findes frem og et nyt skoleår, det 3. og sidste hele år, begynder. Jeg har nydt min lange ferie og friheden fra bøgerne, men jeg må også indrømme, at nu glæder jeg mig til at komme i gang igen. Det er jo ikke sådan, at jeg ligefrem glæder mig til vækkeuret ringer og hverdagen indtræffer igen, men når sommerferien strækker sig over 2 måneder, så indtræffer der nu alligevel en form for hverdag – ikke mindst fordi Morten selvfølgelig stadigvæk skal på arbejde, så selvom jeg har sovet lidt længere, er det nu ikke fordi, jeg er helt ude af trit med at stå op om morgenen eller få noget ud af dagen.

Det jeg især glæder mig til at komme tilbage til er skoletimerne – det er virkelig berigende at få lov til at sidde i timerne og suge til sig af noget som virkelig interesserer én og så er det så langt fra gymnasietimerne, hvor jeg husker at vi havde interessante og uinteressante fag (for mig) i én pærevælling. Dette her er spændende hele vejen igennem og en væsentlig grund til, at jeg stort set altid glæder mig, når jeg kører i skole.

Sådan rent madmæssigt byder ugen på sensommermad, lidt grill, lette retter og klassikere i en skøn forvirring.

 

 

Madplan uge 34.

Mandag – Vi lægger ud med en portion pitabrød med god skinke skåret i mindre stykker og masser af salatgrønt, feta, oliven og creme fraiche dressing. Jeg har bestemt mig for, at jeg denne gang skal bage brødene selv. Jeg har ikke tidligere haft så meget held med det – forstået på den måde, at det blev nogle ganske udemærkede burgerboller, men det karakteristiske hul i midten af brødet var ligesom ikke-eksisterende. Denne gang prøver jeg Blomsterbergs metode med en varm bageplade. Derudover kommer min forældre ned til en kop aftenkaffe, så jeg tror muligvis, vi skal have en portion sprøde og lette flødevafler eller lignende.

Tirsdag – Vores eventyr ud i de danske klassikere byder i denne uge på en omgang dansk bøf med bløde løg, brun sauce, hvide kartofler og mine egne syltede asier – eller en portion hjemmelavet agurkesalat – det er ikke helt fastlagt endnu. Jeg husker faktisk også, at vi nogle gange om sommeren har fået grøn salat med mormordressing til hakkebøffer. Under alle omstændigheder er dansk bøf en ret, som jeg ofte har fået serveret – ikke mindst da jeg boede hjemme, men som jeg kun selv har lavet ganske få gange og her taler vi altså 1-2 gange, så nu skal det være. Resultatet kommer selvfølgelig på bloggen ligesom de andre danske klassikere, som vi indtil nu har lavet og ikke mindst spist 🙂 Halvdelen af det hakkede oksekød bruges til bøffer og den anden halvdel gemmer vi til torsdag.

Onsdag – Vi skal grille laksebøffer og tilbehøret bliver smørristede asparges og en lækker, blandet rissalat. Måske en kold creme fraiche dressing med dild og citron til laksen, men ellers bare lidt citronsaft. Dressingen i rissalaten bidrager med masser af smag og væde til retten, så jeg synes ikke, der behøves yderligere sauce.

Torsdag – Menuen står på en cremet kartoffel lasagne med kødsauce lavet på det resterende kød fra tirsdagens hakkebøffer. Lasagne er altid et hit her i huset og varianten med kartoffel i stedet for lasagneplader er ingen undtagelse. Desuden er kødsauce en genial måde at få oksekød til at “fylde mere” på, hvis man gerne vil spare lidt på det røde kød, hvilket vi som bekendt skal holde igen med ifølge kostrådene.

Fredag – Fredag byder på hygge, starten på weekenden og et par små nemme og lette retter – cantaloupe melon med lufttørret skinke, klassiske bruschetta med tomat og basilikum og lakserilette med purløg og ristet rugbrød til. Nogle gange er det bare så hyggeligt, at spise flere små retter fremfor én stor.

Lørdag – Mortens mor kommer herned og hjælper os med at male træværk – vi skal blandt andet have givet vinduerne en tur, så der er arbejde nok på programmet. For at vi ikke skal have pizzaer eller lignende take away til aften, laver jeg en grydefuld kylling i karry-mangosauce, som kan stå klar i køleskabet. Når vi er klar til at spise, er det dejlig nemt bare at varme gryden på komfuret og koge en portion ris. Jeg køber en stor portion kylling og bruger halvdelen til gryderetten og skærer den anden halvdel ud i tenders, så de er klar til søndagens wraps.

Søndag – Tortillawraps med fyld af hjemmelavede chicken tenders, blandede salater og grønsager. Dressingen bliver enten en mango dressing med chili eller hjemmelavet guacamole. Let og lækker mad på en søndag og så kan der også laves en wrap eller to til madpakken mandag.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)