Så var der ikke mere sommerferie til mig for i år, men efter 2 måneders ferie skal jeg vist ikke klage. I dag har jeg været tilbage på skolebænken fra 8.15 – 13, men selvom jeg godt kan høre, at det ikke lyder af meget, så kræver det lige lidt tilvænning at skulle koncentrere sig om det faglige igen og jeg har da også været en smule træt i hovedet, efter jeg kom hjem fra skole. Heldigvis har jeg typisk 2-3 undervisningsdage om ugen, så allerede i morgen og torsdag har jeg igen fri – det er rart med en blid opstart.

Efter gåtur med Villy og udarbejdelsen af ugens madplan har jeg nu planer om en stor kop varm te og måske et tæppe i en liggestol på terrassen sammen med Villy. Resten af ugen skulle vist byde på en del regn, så det er jo med at udnytte de sidste solstråler i dag.

 

 

Madplan uge 35.

Mandag – Ugen starter med en klassisk omgang spaghetti bolognaise. Bolognaise er perfekt aftensmad, der passer sig selv på komfuret og vores får lov til at simre, lige så længe vi har lyst til at vente på den. Imens slapper jeg af i haven og får måske en lille lur.

Tirsdag – Tirsdag byder på særdeles nem mad i form af bagte kartofler med pulled chicken og colelaw. Lækker aftensmad, der bare skal stå i ovnen og hygge sig og imens kan jeg foretage mig alle mulige andre ting. Den ene halve portion pulled chicken spiser vi tirsdag og den anden gemmes til lørdag.

Onsdag – Meteorologerne lover som sagt regn, så onsdag aften står den på klassisk tomatsuppe. Mine forældres drivhus bugner af store og modne tomater og basilikummen vokser også godt i krukken, så det er bare med at få det brugt. Overvejer at lave nogle små, grillede tomat og mozzarellabrød med basilikum som tilbehør til suppen.

Torsdag – Ugens fiskeindslag bliver en pasta i cremet tunsauce med ærter. Det smager virkelig godt, hvis man bruger friskbælgede ærter til retten og da der stadig er lækre, danske ærter at få i butikkerne er det med at udnytte det, så længe det varer.

Fredag – Fredag formiddag kommer vores gode venner og naboer hjem fra ferie i New York. Da vi kom hjem fra New Orleans, havde de aftensmad klar til os og det var virkelig lækkert, bare at kunne sætte sig til et veldækket bord og tage for sig. Derfor gentager vi successen og spiser alle sammen aftensmad hos mine forældre fredag aften – jeg tror, menuen kommer til at stå på stegt flæsk med persillesauce.

Lørdag – Lørdag byder på weekendhygge i form af hjemmelavede pizzer og fyldet bliver blandt andet resterne af tirsdagens pulled chicken og måske også en variant af denne her focaccia pizza med pepperoni og mozzarella.

Søndag – Det er alt for længe siden, at vi har fået pariserbøf med det hele – æggeblommen foretrækker vi nu at konvertere til et spejlæg, men ellers alt hvad der hører til en klassisk pariserbøf af både kapers, hakket løg, syltede rødbeder og revet peberrod.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)