Så synger sommeren så småt på sidste vers, i hvert fald sådan rent officielt, og lige om lidt siger vi farvel til august og tager fat på september og den del af året, som jeg er allermest vild med. De sidste par morgener, når jeg har gået morgentur med Villy, har der været en snert af efterår i luften – duften af dug, græs, jord, blade og moden frugt, der hænger på træer og buske. Her til morgen skyndte vi os at komme ud og gå, for jeg kunne se, at det trak op til regn. Og ganske rigtigt – vi var kun lige kommet hjem, før det begyndte at regne. Nu har Villy redt seng i sit tæppe her ved siden af mig og jeg har tændt et par stearinlys og sat mig ved computeren med en stor kop varm te, så nu vil jeg se at få madplanen for denne uge i hus.

Uge 36 byder på 2 skoledage for mit vedkommende – en kort og en mellemlang, så der skulle både være tid og overskud til at bruge lidt ekstra tid i køkkenet. Nu må vi så se, om dette overskud udmønter sig i form af nye opskrifter på bloggen, eller om jeg i stedet vælger at gå i køkkenet og fremtrylle nogle af de mere velkendte klassikere, som måske bliver valgt fra til daglig, fordi de er lidt tidskrævende. Jeg har en idé om, at jeg på et tidspunkt skal have kogt hønsekødsuppe med hele molevitten og efterfølgende lave høns i asparges af kødet, men det er trods alt endnu lidt for tidligt på året til den slags efterårs- og vintermad.

Vi skal til at have lagt nyt tag på og vandskuret huset over det næste stykke tid, så det der med at grille bliver ikke så aktuelt – det er som om, at det sjove går af det, når der er fare for at få en hel sandkasse af støv og puds i maden. Omvendt ser det jo også ud til, at ugen primært kommer til at byde på regn, så det helt store tab er det vist ikke og under alle omstændigheder, så glæder vi os så meget til at se det færdige resultat, at et par dage uden grill rigeligt er det hele værd.

 

 

Madplan uge 36.

Mandag – Menuen står på cremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. Så er der også til madpakker i dagene efter og det er altså en god måde at starte ugen på – så er man ligesom i gang.

TirsdagMaskeret blomkål med æg, rejer og dilddressing og dermed kombineres ugens fiske og vegetardag. Og maskeret blomkål er virkelig en af de der 80’er retter, der bare holder og holder og holder. Især når den laves med nye, danske blomkål, store lækre rejer og æg fra glade hønsedamer.

Onsdag – Rodfrugterne er så småt ved at dukke op i butikkerne og selvom det stadig er først på sæsonen, så skal vi have en lækker rodfrugtpizza med rød pesto, lufttørret skinke og rucola onsdag aften. Den første af mange i denne vinter, for det er virkelig en lækker variant af den traditionelle pizza.

TorsdagKlassiske frikadeller med nye, kogte kartofler, persillesauce og syltede rødbeder til. Jeg laver gerne frikadeller af 450-500 gr hakket kød, så er der også frikadeller til madpakkerne og desuden til aftensmad lørdag.

Fredag – Fredag er lasagne-night lige for tiden og denne fredag bliver det, efter min mening, en af de allerbedste varianter, nemlig kyllingelasagne med tomat-flødesauce og spinat. Hyggemad af den bedste slags på sådan en aften, hvor weekenden netop er skudt i gang og den bare står på sofahygge og fredagsunderholdning. Tilbehøret bliver tomatsalat, for mine forældres drivhus bugner af lækre, solmodne tomater og så gemmer ca.1/3 af spinaten til aftensmaden søndag.

Lørdag – Som sædvanlig bager jeg en portion koldthævede morgenmadsboller til vores hygge morgenmad i weekenden og lørdag bager jeg så lige et par ekstra boller, som kan fungere som burgerboller til en omgang frikadellesandwiches lavet med resterne af torsdagens frikadeller.

Søndag – Resterne af spinaten fra fredagens kyllingelasagne kommer i en portion pandekagedej, som efterfølgende bliver til spinatpandekager med skinke og ost. Tilbehøret bliver en blandet salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)