Waleskrans med flødecreme og hindbær.

2 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I går eftermiddags prøvede jeg for første gang nogensinde at bage en waleskrans – eller at bage noget med “wales” i det hele taget, for udover at følge med på sidelinjen, når min mor har bagt den slags, så er det ikke noget, som jeg tidligere har forsøgt mig med. På en eller anden måde havde jeg fået ind i mit hoved, at det ville være svært, men det var jo super nemt og resultatet blev bare så fint. En stor og luftig waleskrans der hævede perfekt inde i ovnen og blev noget så fin, da jeg var færdig med at fylde den med vanille-flødecreme, hindbærmarmelade og…..nå ja…..en masse lyserød glasur. Altså en waleskrans der var en prinsesse værdig, men det styrer man jo selv.

Jeg lavede ikke nogen særlig stor portion dej, for en waleskrans skal helst spises samme dag, som den er bagt og hvis den står for længe, altså til dagen efter, bliver den sej og særdeles kedelig. Derfor tegnede jeg en forholdsvis lille cirkel på et stykke bagepapir efter min mindste springform og den er 15 cm i diameter, men walesdej udvider sig jo under bagningen, så den færdige krans endte med at blive noget større.

Flødecremen blev lavet efter den samme opskrift, som jeg bruger, når jeg laver flødecreme til jordbærtærter, men jeg halverede lige mængden, da jeg ellers ville ende med alt for meget creme. Har man ikke lige tid, lyst eller lejlighed til både at koge creme og bage waleskrans, så nøjes evt. med at bage kransen og rør så en flødecreme af lige dele flødeskum og færdigkøbt koldmælks kagecreme, gerne smagt til med lidt vanillepulver. Det kan sagtens bruges i en snæver vending.

Da jeg havde samlet kransen med fløde, kunne jeg jo godt se på det hele, at Morten og jeg ikke ville kunne spise kransen selv. Derfor inviterede jeg os på eftermiddagskaffe hos mine forældre og tog kagen under armen. Der blev 2 fine stykker til hver og dermed blev det hele spist op – dejligt. Morten kunne vist godt have klaret et 3. stykke, men den var altså også virkelig god – til gengæld er der jo så en undskyldning for snart at bage en waleskrans igen.

Jeg pusler lidt med en idé om at fylde den med hindbærskum, magen til det jeg kom i pandekage-kagen med hindbærskum, som vi fik til Mortens fødselsdag og så måske erstatte det lyserøde glasur med fine striber af mørk, smeltet chokolade, men nu må vi se.

Ingen bedømmelser

Waleskrans med flødecreme

Hvile- og bagetid45 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 50 gr smør
 • 1 dl vand
 • 50 gr hvedemel
 • 1 nip salt
 • 2 store æggeblommer (eller 3 små æggeblommer)

Fyld

Fremgangsmåde

 • Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. 
 • Tilsæt melet på én gang under piskning. I løbet af et par sekunder dannes en tyk dej, som nemt slipper grydens kanter.
 • Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle i ca. 15 minutter. 
 • Pisk æggeblommerne i dejen én ad gangen. Pisk godt mellem hver æggeblomme indtil dejen er glat og cremet, men stadig kan stå selv. 
 • Tegn en cirkel (ca. 15 cm) i på et stykke bagepapir.
 • Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt dejen ud efter cirklen. Kransen kan også laves ved at lægge skefulde af dej i en cirkel.
 • Kransen kan også laves ved at lægge skefulde af dej i en cirkel.
 • Bag kransen ved 200 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter til den er fint hævet, gylden og gennembagt. Husk at døren ikke må åbnes de første 20 minutter af bagetiden, så falder kransen sammen.
 • Lad kransen afkøle af på ovnristen og klip evt. et par små snit i den. Dermed kan dampen lettere slippe væk, og man risikerer ikke, at kagen falder sammen.
 • Del kransen i to og fordel hindbærmarmelade og flødecreme på den nederste halvdel. Læg den øverste halvdel over som låg.
 • Rør flormelis sammen med vand og rød farve til en tyk glasur og sprøjt det på toppen af kagen. Pynt evt. med frysetørret hindbær og lidt ekstra creme.
 • Opbevar kagen på køl til servering – den skal helst spises samme dag, men evt. rester kan gemmes på køl til dagen efter. Kagen er ikke frysegnet.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Caja Christensen
3 år siden

Hvorfor kan jeg ikke komme ind på opskriften på flødecreme

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)