Så blev det endnu engang fredag og endda én af de allerbedste af slagsen – altså dem som byder på en fridag til mig og en hel lang weekend uden planer, der ligger foran os og bare venter på at blive taget hul på.

Selvom vi ikke har lagt sådan deciderede planer for weekenden, så sidder jeg alligevel her med min eftermiddags latte og grunder over, hvad jeg kunne tænke mig at lave. Jeg har et lille håb om, at vi kommer ud at køre en tur og måske finder lidt brombær, så jeg kan få lavet et glas marmelade eller to – jeg har lige fundet sådan en spændende opskrift i min syltebog. Derudover er det nok temmelig sikkert, at fredag aften bliver en helt afslappet affære med lidt god aftensmad, masser af hygge og måske en film eller et spil Trivial Pursuit – det er efterhånden ved at være længe siden, at vi har haft en kamp imod hinanden.

 

 

Traktementet for fredag aften er endnu ikke endeligt på plads. Normalt laver jeg jo et fad a la dette her, men jeg overvejer, om jeg desuden skal kaste mig ud i at bage en kage. Faktisk har vi et par bananer liggende, som godt kunne trænge til at blive brugt, så en banankage med chokolade ville bestemt være en mulighed, hvis ikke jeg i stedet skal lade dem bringe lykke på morgenbordet lørdag eller søndag morgen, i form af en omgang sunde morgenmadspandekager med banan. Udover pandekager byder vores weekendmorgenbord som sædvanligt på en portion af de nemmeste og lækreste koldthævede morgenmadsboller, som jeg vil gå ud og røre dejen sammen til lige om lidt.

Bliver det nu ikke til en banankage, så kunne jeg faktisk godt finde på at smutte ind og købe et par lækre flødeboller til os eller lave en ordentlig portion popcorn – enten de helt almindelige med salt eller også en portion popcorn med karamel, saltede peanuts og mælkechokolade, som jeg introducerede Morten for i sidste uge og som straks blev en kæmpe succes. Endelig er der jo også muligheden med bland-selv slik og chips med en god, hjemmelavet dip til, men nu får vi se.

Rigtig dejlig weekend til alle!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)