Lækker lasagne med pulled chicken og hytteost…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta
Gå direkte til opskriften

Indimellem sker det, at jeg selv bliver inspireret af de reklamer, som ligger i baggrunden af min blog og derfra stammer faktisk ideen til denne her lasagne, som pludselig en dag dukkede op i en reklame. Selve opskriften har jeg godt nok ikke fået kigget på, men kombinationen af pulled chicken og hytteost i en lasagne, blev ved med at rumstere rundt i hovedet på mig, så da vi forleden dag fik bagte kartofler med pulled chicken, lavede jeg en ordentlig portion, så der også var til en lasagne.

Har man ikke lige en rest pulled chicken på lager, eller mulighed for at lave en portion, kan man selvfølgelig købe det færdiglavet, men pulled chicken er noget af det nemmeste at lave selv, så hvis ovnen alligevel er i gang en dag, så smid lige et par kyllingefilet’er med lidt krydderier i et fad, dæk det til med stanniol og sæt hele molevitten i ovnen – et par timer senere er der hjemmelavet pulled chicken og i tilgift dufter hele huset af mør og lækker kylling.

Ideen med pulled chicken i en lasagne var absolut ikke dårlig – kyllingen får en lidt anden struktur og smag, end min sædvanlige lasagne med kylling i fløde-tomatsauce og spinat og det var rigtig lækkert at bruge hytteost imellem pasta- og tomatlagene. I det hele taget bruger jeg faktisk meget sjældent hytteost i madlavningen, så den slags inspiration er altid kærkommen. En anden mulighed kunne være, at lave lasagnen med en god bechamelsauce – det tror jeg bestemt heller ikke vil være dårligt, så det skal vist prøves ved lejlighed.

Jeg tilføjede lidt ekstra grønt til tomatsaucen i form af revet gulerod og majs. Jeg er personligt vild med at komme majs i alle mulige former for lasagner – jeg synes, det tilføjer både sødme og “bid” til retten, men deler man ikke den begejstring, så udelader man dem selvfølgelig bare.

Lasagne med pulled chicken og hytteost.

3-4 pers.

1 portion pulled chicken (ca. 400 gr) – evt. færdigkøbt.

1 spsk olie

2 løg, finthakkede

2 fed hvidløg, finthakkede

2 gulerødder, revne

2 ds. hakkede tomater

1 dl mælk – kan erstattes af vand

2 tsk paprika

2 tsk tørret oregano

1 lille dåse majs

1 nip sukker

salt og peber

1 bæger hytteost (450 gr).

9-12 lasagneplader

50 gr revet ost

Varm olien op i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Når løgene er klare, tilsættes revet gulerod og det hele svitses et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og mælk, paprika og oregano. Mælken kan udelades eller erstattes af lidt vand, men jeg kan godt lide den let, cremede konsistens, som mælken giver tomatsaucen.

Lad saucen småkoge i ca. 10 minutter. Imens skæres majskernerne fri fra kolben – er det ikke sæson for majskolber, kan man bruge majs fra dåse eller frost. Tilsæt majs til saucen og lad den småkoge i 5 minutter, inden der smages til med sukker, salt og peber.

Vend pulled chicken i tomatsaucen og fordel et tyndt lag sauce i bunden af et ildfast fad. Ovenpå saucen lægges 3-4 lasagneplader. Lasagnen opbygges nu med lasagneplader, tomatsauce og hytteost. Afslut med et lag tomatsauce og det sidste hytteost og drys lasagnen med lidt revet ost. Bag lasagnen ved 200 grader i 30-35 minutter, indtil den er gylden og boblende. Lad gerne lasagnen hvile 5 minutter, inden den skæres ud – det giver pænere stykker. Server med en blandet salat ved siden af.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Christina
3 år siden

Jeg kom til at bruge pulled pork i stedet🙈🙈🙈😄😄😄😄
Det smagte sindsyg godt og familien elskede det

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)