Efter en temmelig våd og efterårs-agtig uge 36 ser jeg nu frem til en uge 37, hvor september for alvor kan få lov til at bevise, hvorfor det ubestridt er en af årets smukkeste måneder. Med høj, blå himmel, sol, orangerøde rønnebær, blomstrende lyng, morgendug, georginer og knaldrøde hyben.

Vi har så småt fundet supperne frem på madplanen igen. I sidste uge havde jeg et par dage, hvor jeg småfrøs og det resulterede i, at jeg lavede en stor portion cremet blomkålssuppe. Dermed fik jeg heldigvis varmen igen, men jeg kom også i tanker om, at jeg har savnet supperne lidt, så efter en god sommerpause er det nu igen tid til suppe i skålen, velduftende damp i ansigtet og til at nyde den indre varme, som breder sig i hele kroppen, efterhånden som tallerkenen tømmes.

 

 

Madplan uge 37.

MandagKarrysuppe med kylling og ferskner. En dejlig fyldig og mættende suppe, som er hurtig at lave og som smager vanvittigt godt. Som sagt har jeg haft rigtig meget lyst til suppe på det sidste, men sådan går det som regel, når sommeren går på hæld og det bliver lidt køligere i vejret. Jeg køber en stor portion kyllingebryst og bruger ca. 1/3 til suppen – resten spiser vi torsdag. De ferskner, som ikke skal i suppen, bruger jeg til en portion ferskner med sprød toscadej til dessert. På den måde slipper vi for at have ½ ds. ferskner stående i køleskabet, som vi glemmer alt om.

Tirsdag – Vi skal en tur til Tyskland med et hold venner, “de sædvanlige” og spise schnitzler. Mon ikke også, at der lige bliver holdt ind ved en grænsebutik eller to, når vi alligevel er på de kanter?

Onsdag – Det er sæson for artiskokker, så onsdag aften står menuen på grillede artiskokker, som serveres med salt og koldt smør til at dyppe de rygende, varme blade i. Artiskokkerne er store, så vi spiser kun én hver, men jeg tror alligevel, at der skal en smule mere til at mætte os, så jeg laver også et fad bruschetta’er med tomat og basilikum.

Torsdag – Menuen står på kylling i fløde og hvidvinssauce. En ret der ikke skal serveres alt for ofte og som kræver pæne portioner modvægt i form af grønt, fx dampede grønne bønner, ærter, broccoli eller en stor portion salat. Men når vi får kylling i fløde og hvidvinssauce, så nyder vi det 100 %

Fredag – Fredag aften står menuen på en saftig flæskesteg med sprøde svær. Det er endnu lidt for tidligt på året at servere rødkål og brunede kartofler til stegen for mit vedkommende, så jeg tror, tilbehøret bliver ovnbagte rodfrugter med timian og hasselback kartofler i stedet for. Og dermed kan hele måltidet tilberedes i ovnen på én gang.

Lørdag – En græsk moussaka med kartofler og aubergine, som er blevet en af vores livretter. Enten laver jeg en lille forret bestående af sprødstegt aubergine med mozzarella og tomatsalsa, eller også laver jeg en græsk bondesalat med feta og oliven, som vi spiser til moussaka’en. Under alle omstændigheder skal den græske feriestemning nok indfinde sig undervejs i måltidet.

Søndag – Resterne af fredagens flæskesteg bliver brugt til aftensmad søndag aften, hvor menuen står på flæskestegssandwich med agurkesalat og rødkål. Burgerbollerne bliver et par stykker, som jeg tager fra ved morgenmaden, hvor jeg som sædvanligt i weekenden bager en portion koldthævede boller.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)