Med uge 38 er vi efterhånden så langt henne på året, at det begynder at føles mere som efterår end sommer og ifølge alle de vejrmeldinger, som jeg hidtil har tjekket ud, så forlyder det da også, at uge 38 kommer til at byde på en hel del regn. Jeg har som bekendt ikke noget imod regn og efterår, glæder mig nærmest til at tænde stearinlys og hygge mig indendøre i den kommende uge, men jeg ser godt nok frem til, at håndværkerne bliver færdige med at lægge vores nye tag på – selvom jeg er sikker på, at presenningen nok skal holde regnen ude, så føles det nu mere trygt med et rigtigt tag 😀

Uge 38 bliver også ugen, hvor jeg starter på min praktik – vi har allerede været til et par møder hos den praktikansvarlige og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig helt vildt til at starte. Jeg er sikker på, at det bliver et par helt fantastiske måneder.

 

 

Madplan uge 38.

Mandag – Ugens suppe bliver en gulerodssuppe med jordskokker. Grønsagssupper er bare noget af det bedste og denne her er ingen undtagelse. De er nemme at lave, smager fantastisk, er relativt sunde og så får man spist en masse grønsager. Tilbehøret bliver disse her lækre horn med skinke og ost og når jeg alligevel har gang i ovnen, vil jeg også bage en portion af mine lækre og relativt sunde müslibarer, så der er til ugens madpakker. Det er altid rart med et lille sødt indslag i madpakken, som kan spises med god samvittighed.

Tirsdag – Jeg er vild med tærter og kan stort set altid finde en lejlighed til både at spise og lave dem. Ikke desto mindre mener jeg, at det efterhånden må være årstid for at servere denne her efterårstærte med kylling, bacon, spidskål og æbler. En god og mættende tærte, fyldt med lækre ting og sager. Jeg køber en stor portion kylling og bruger resten til søndagens kylling i rød karry.

Onsdag – Onsdag byder på en italiensk klassiker i form af disse gnocchi med tomat, mozzarella og basilikum. Super enkelt ret, der er færdig på få minutter. Jeg overvejer dog, at udskifte gnocchi med en pakke lækre tortellini med spinat og ost, som jeg købte i går – jeg tror, de vil gå usædvanligt godt til tomatsauce og mozzarella. Tilbehøret bliver en grøn salat og måske lidt godt brød. Let og lækker aftensmad på en hverdagsaften.

Torsdag – Torsdag skal vi op og spise hos “de sædvanlige”. Vores lille madklub har stået en smule på stand by her henover sommeren – ikke at vi ikke har set hinanden, men vi har haft travlt med at lave alle mulige andre ting, når vi har været sammen. Nu er det på tide, at vi igen får støvet gryderne af og kommer i gang med at servere lidt aftensmad for hinanden.

Fredag – Jeg har et par store, lækre svinemørbrad i køleskabet og har planer om, at i hver fald den ene af dem, skal serveres som en helt traditionel mørbradgryde med bacon og paprika. Tilbehøret bliver enten ris eller kartoffelmos, afhængig af hvad vi har mest lyst til.

Lørdag – Jeg tror, at vi enten skal grille et par gode bøffer eller også en lille kalveculotte. Tilbehøret bliver broccoli fritter og en portion flødestuvede kartofler med timian. På den måde passer aftensmaden sig selv i ovnen og vi kan fylde lørdagen med en masse hyggelige planer.

Søndag – Søndag byder på en spicy klassiker med kylling, nemlig kylling i kokos- og rød karrysauce med løse ris til. Kylling og karryretter er altid populære her i huset – de er lynhurtige at lave, kræver ganske få ingredienser og smager fantastisk. Tilbehøret bliver kogte ris, som bliver svitset i en stor pande og tilsat grønne ærter, majs, peberfrugt og forårsløg undervejs.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)