Tiden flyver i bogstaveligste forstand lige nu. Jeg synes dårligt nok, at jeg når at lægge en madplan på bloggen, før det igen er tid til at fabrikere en ny. Den første uge i praktikken er vel overstået, jeg er vild med det og kan slet ikke få armene ned igen. Rundt om hjørnet venter efterårsferien og lige pludselig skal jeg jo til at tænke på julegaver, hvis tiden fortsætter med at løbe i det her tempo.

Heldigvis har den forgangne uge budt på en masse af de ting, jeg som så gerne vil nå og derfor prioriterer højt – eksempelvis blev det til en lang gåtur med Villy, hvor vi både fik plukket hyldebær til hyldebærsaft, en ny og fin buket lyng og hasselnødder, for vi faldt over et nøddehegn, som bare bugnede med store, flotte, lysegrønne nødder. De er nu hængt til tørre i en nylonstrømpe, så de kan blive lækre og lysebrune til jul. Så længe jeg bare når den slags ting og små projekter, som jeg forbinder med de skiftende årstider og som gør mig så glad, så kan tiden for min skyld godt få lov til at flyve lidt hurtigere af sted end den plejer.

 

 

Madplan uge 39.

Mandag – I sidste uge havde vi en aften, hvor ingen af os havde den helt store energi. Efter en lang dag var vi mest stemt for at flyde ud på sofaen og derfor droppede vi de oprindelige planer for aftensmaden og lavede i stedet en portion lækker spaghetti bolognaise, som var lynhurtig at bikse sammen. Vi kunne dog ikke spise hele portionen, så resterne af bolognaisen og spaghettien blev rørt sammen og sat i køleskabet. Mandag aften bliver den brugt som fyld i en omgang hjemmelavede calzone pizzaer. Det grønne indslag bliver vist bare grønsager i stave og en lækker dip, som vi spiser, imens vi laver mad.

Tirsdag – Nu er der igen græskar i butikkerne og for vores vedkommende bliver det denne gang til en lækker og cremet græskarsuppe, lavet på et stort og fint, orangefarvet hokkaido græskar. Tilbehøret bliver friskbagte madmuffins med bacon, forårsløg og chili, hvis jeg får bagt dem. Ellers bliver det bare lidt lækkert brød.

Onsdag – Onsdag bliver en småtravl dag, så aftensmaden må gerne være lidt nem at gå til. Jeg tror derfor, at vi laver et par grillede sandwich med skinke, ost og salatfyld, når vi kommer fra arbejde. Super lækkert, nemt og bekvemt.

Torsdag – Æblerne er så småt klar i haven og derfor skal vi have sæsonens første portion æbleflæsk med timian. Tilbehøret bliver rugbrød og så koger jeg nok også et par æg og anretter lidt forskelligt pålæg, så der bliver andet end bare æbleflæsk at spise sig mæt i.

Fredag – Mine forældre skal et par dage til Tyskland i næste uge, og vi har lovet at passe hund og hus imens. De kommer hjem til weekenden og så skal jeg have lidt aftensmad klar til dem. Jeg tror, det bliver en god gammeldags skibberlabskovs, som bare kan stå og simre på komfuret, indtil vi skal spise. Dejligt, når det kan være lidt vanskeligt at angive helt præcist, hvornår de er hjemme.

Lørdag – Lørdagsmenuen i denne uge byder på en kogt hamburgerryg med salat og denne her skønne tomatlasagne med bechamel ved siden af. Vi har fået lasagnen flere gange, både som hovedret og tilbehør og den er lige god hver gang.

Søndag – Resterne af hamburgerryggen fra lørdag bliver skåret i mindre tern og kommer i en breadpudding med skinke, ost og tomat. Jeg synes, det er sådan en hyggelig måde at bruge rester på – man kan bruge stort set hvad man har og så passer maden bare sig selv i ovnen, hvilket især er smart om søndagen, hvor vi ofte nyder at have lidt projekter eller lange gåture på programmet og derfor ikke altid er oplagt til den helt store madlavning. Tilbehøret til denne breadpudding bliver vist en omgang blandet salat af grønsagsresterne fra fredagens salat.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)