Min praktik kører på fulde hammer, jeg elsker det og tiden flyver af sted. Weekenderne nydes i fulde drag med kærestehygge og lange gåture sammen med Morten og Villy og på vores strand- og skovture fyldes kurven med brombær, nødder, hyldebær, æbler, pærer og lyng.

Vi oplever skiftevis smukke solskinsdage med høj, blå himmel og røde kinder og efterfølgende grå regnvejrsdage med tændte stearinlys, bløde tæpper i sofaen, indendørs hygge, ild i brændeovnen og varme drikke. Bladene skifter langsomt kulør og luften dufter af modne æbler, brænderøg og våde blade. Jeg synes simpelthen, at efteråret er den mest fantastiske tid på året.

 

 

Madplan uge 40.

MandagSkinkestang med peberfrugt og ærter – en vaskeægte 80’er klassiker, hvor jeg ofte udskifter butterdejen med en rulle pizzadej, for den originale skinkestang ligger altså lidt tungt i maven som aftensmad på en hverdagsaften. Pizzadejen giver lidt mere bid og bedre mæthed og tilbehøret bliver en blandet salat og formentlig også et par kogte majskolber, som ligger i grønssagsskuffen – så skulle der være styr på både kostfibre og vitaminer.

Tirsdag – Jeg har købt et lille fint spidskål, så menuen tirsdag aften bliver majspandekager med fyld af hakket oksekød, løg, revet gulerod, spidskål, krydderier og meget andet godt. En favorit her i huset, som bliver fundet frem så snart sommeren går på hæld og efteråret så småt tager over. Pandekagerne bliver gratineret i ovnen og når de er færdige, sætter jeg i stedet et par fyldte æbler derind – bagte æbler med marcipan og kanel creme fraiche er nemlig en anden af vores efterårsfavoritter.

Onsdag – Aftenen byder på et restaurantbesøg og lidt handlen syd for grænsen med gode venner – hyggelige ture og udflugter kan man aldrig få for mange af.

Torsdag – Omkring hver 14. dag er der for det meste en eller anden form for lasagne på vores madplan og i denne uge bliver det lasagne med pulled chicken og hytteost, som vi smagte for første gang for kun et par uger siden. Lasagnen var imidlertid så lækker, at den sagtens kan tåle en gentagelse. Jeg køber en stor portion kyllingebryst, så kan Morten bruge resterne til fredagens aftensmad.

Fredag – Morten står for aftensmaden fredag aften og han byder på vaskeægte “nu har vi weekend” fast food men på den gode, hjemmelavede måde – sprøde chicken tenders med mangodressing. Tilbehøret bliver hjemmelavede ovnfritter og grønsager i stave med en god dip til. Når ovnen alligevel er i gang, tror jeg, at der skal laves en portion hindbærsnitter – så er der lidt godt til weekenden og fredag aften.

Lørdag – Lørdag aften skal der hygges med saml-selv mad i form af vietnamesiske forårsruller med kylling, marineret oksekød og grønt, som vi ikke har fået i aaaalt for lang tid.

Søndag – Der er stadig smagfulde tomater i drivhuset og søndag aften ryger nogle af dem i en lækker tomattærte med oregano og basilikum – krydderurterne står stadig rigtig fint i krukkerne og det er bare med at bruge løs.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)