Pasta med kantareller og bacon…

0 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Hverdagsmad, Lette retter, Opskrifter, Pastaretter - opskrifter med pasta, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Sensommer og efterår er lig med svampetid, og selvom jeg ikke selv er den store svampejæger – jeg ved simpelthen for lidt om de forskellige sorter til, at jeg tør begive mig ud i den slags glæder – så er jeg vokset op med masser af svampeture, for jeg har både en svampekyndig mor og ikke mindst en onkel, der er helt på hjemmebane, når det kommer til de spiselige juveler i skovbunden.

Denne her skønne flødesauce, som vi spiste til en portion frisk pasta forleden dag, er lavet på en bakke smukke, gule kantareller, men jeg må indrømme, at de er købt på torvet, for lige netop kantarellen er en særlig lækker og aromatisk svamp og svampejægere røber yderst sjældent gemmestederne, så det er ikke så tit, at man er heldig at finde dem, medmindre man bor på eksempelvis Læsø, hvor jeg husker, at kantarellerne blev solgt i massevis langs vejene.

Udover kantareller tilsatte jeg 4-5 helt almindelige markchampignons – en rest jeg havde liggende. De bidrog med lidt ekstra fylde til saucen, men tog hverken fokus eller smag fra de skønne kantareller og så blev den rest brugt. Ønsker man en ren kantarel-flødesauce, bruger man selvfølgelig udelukkende den slags svampe, men saucen tager bestemt ikke skade af lidt forskellige svampe – de let krydrede og fine kantarelnoter skal nok smage igennem under alle omstændigheder.

Jeg valgte at holde krydringen på et minimum, netop for at få mest mulig smag af kantareller i saucen og brugte derfor kun lidt salt, peber og et nip timian. Og apropos saucen, så er den lavet på piskefløde, der er kogt let ind – simple retter kræver gode råvarer og når vi spiser kantareller, synes jeg ikke, at der ikke spares på noget. Vi spiste en stor portion grøn salat ved siden af og den rige sauce sætter desuden sin egen begrænsning for, hvor store mængder der kan indtages, men saucen kan fint kan laves med madlavningsfløde for et lettere alternativ.

Desuden kan man sparke til fedtprocenten ved i stedet at anvende en bakke fedtfattig friskost – naturel eller med krydderurter, i stedet for fløde. Det giver en lettere og dejlig cremet sauce, som er skøn til pasta. Jeg laver ofte den slags saucer og fylder dem med svampe, forårsløg, peberfrugter eller lignede, men til årets første kantareller blev det altså flødesauce.

Ingen bedømmelser

Pasta med kantareller

Samlet tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk bacon i skiver
 • 1 bk kantareller (75-100 gr)
 • 100 gr champignons
 • ½ bundt forårsløg (skåret i tynde ringe)
 • 1 tsk sennep
 • 1 tsk tørret timian
 • dl madlavningsfløde
 • 2 pk frisk pasta (ca 500 gr)

Fremgangsmåde

 • Skær baconskiverne i mindre stykker og steg dem sprøde på en pande. Læg dem herefter på fedtsugende papir. Børst kantarellerne fri for eventuelle jordrester og del dem i halve eller kvarte, hvis de er store. Rengør champignons og skær dem i kvarte. 
  Kom svampene på panden og svits dem i baconfedtet - krydr let med salt og peber undervejs. Når svampene er svitsede, tilsættes forårsløg og sauteres et par minutter. Kom sennep, timian og fløde på panden og lad det hele koge ind til saucen tykner let. Smag til med salt og peber og server saucen til friskkogt pasta med drys af forårsløg og baconstykker.
Kan der ikke skaffes kantareller, så brug en anden slags lækre svampe eller helt almindelige champignons.
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)