En dejlig ferie i Prag er til ende og i går blev der sat punktum for efterårsferien med en hyggelig fødselsdagsfest for mig, som hele dagen blev fejret af familien og fik en masse skønne gaver. Nu kalder hverdagen igen – for mit vedkommende står den på endnu 14 dages praktik, inden det er tilbage på skolebænken, men nu begynder jeg også så småt at savne skolen og ikke mindst kammeraterne igen, selvom de første 5 ugers praktik nærmest er fløjet af sted.

Den kommende uge byder på både fødselsdag, dog ikke for mig denne gang, og en omgang madklub her hos os, så hvis ikke vi fik afløb for vores forlystelsessyge i sidste uge, så er der rig mulighed for at indhente det forsømte i den kommende.

 

 

Madplan uge 43.

Mandag – Første dag tilbage på arbejde efter en ferie kan godt være lidt hård og derfor har jeg besluttet mig for, at aftensmaden skal være relativ nem at gå til. Menuen står på en mexicansk suppe med majs og forårsløg og et drys bacon på toppen. Let og lækker måde at starte ugen på. Tilbehøret bliver flute.

Tirsdag – Når det bliver koldere i vejret, er det tid til en rigtig god og krydret cowboy chili con carne. Jeg serverer den gerne med ris eller godt brød til og så en kølig klat creme fraiche på toppen. Der er grønsager nok i min chili til, at jeg ikke synes, det er nødvendigt at servere yderligere grønsager ved siden af og bønnerne bidrager med masser af mæthed. Kan man ikke lide de røde kidneybønner, og det er der en del, der ikke kan, så kan de i stedet erstattes med edamamebønner, som slet ikke har den samme “melede” konsistens som mange andre bønnertyper. Husk at købe bælgede edamamebønner – det er meget nemmere.

Onsdag – Madklub her hos os med “de sædvanlige” aka Tommy og Kim. Menuen kommer til at stå på kylling i estragonsauce med champignons og små tomater. Tilbehøret bliver ris og så måske lidt godt brød og/eller en eller anden form for grønt tilbehør – nu må vi se. Desserten/det søde indslag bliver en hemmelighed indtil videre – jeg tror, Tommy læser med her 😉

Torsdag – Resterne fra tirsdag skal bruges som fyld i en omgang bagte kartofler med chili con carne. Jeg er vild med et trylle rester om, så man ikke føler, at man spiser det samme igen og igen og ved at fylde chilien i bagte kartofler, kan man få et fint og mættende måltid ud af selv en lille rest chili con carne.

Fredag – Jeg har længe haft lyst til en gammeldags, grydestegt kyllingesteg med skysauce. Om efteråret synes jeg ikke, at det passer sig med mormorsalat med fløde-citrondressing til kyllingen, så den bliver i stedet serveret med hasselback kartofler og så regner jeg med at smide en omgang rodfrugter i ovnen samtidig med kartoflerne. Vi kan ikke spise en hel kylling, så resterne plukkes af skroget og gemmes til søndag.

LørdagGnocchi a la mac n’ cheese er rigtig comford food og det vildeste hyggemad. Det er ikke noget, vi får så tit og det kræver også lidt modspil i form af en skål grøn salat eller lignende, men åhhh hvor er det altså bare godt.

Søndag – Resterne af lørdagens kylling kommer i en tærte med kylling og bacon. Der er ikke den store forskel på, om kyllingekødet er råt eller tilberedt, når det bare skal bruges som fyld i en kylling, men selvfølgelig behøver det ikke gennemsteges på panden og dermed går det jo lidt hurtigere at lave tærtefyldet. Tilbehøret bliver en salat med blandt andet spidskål.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)