Med novembers komme tager vi, for mit vedkommende, fat på den dejligste og hyggeligste tid på året. Når året går på hæld og den mørke tid for alvor er over os, er det tid til indendørs hygge, stearinlys, bøger, bløde tæpper og de første små juleforberedelser. Det er nu, vi skal i gang, hvis der skal ligge hjemmelavede gaver under juletræet og det er nu, vi for alvor kan begynde at se frem mod og glæde os til decembers komme.

For mig november den hyggeligste før-julemåned, hvor jeg har tid til at hygge mig med alle de ting, som det straks bliver lidt sværere at nå, når vi for alvor tager fat på julen. Dette her er måneden, hvor jeg nyder at se, hvordan lyskæderne begynder at dukke op i haverne rundt omkring vores hus. Det er måneden, hvor jeg nyder “den blå time” – lyset lige omkring skumringstid er simpelthen fantastisk i november. Og endelig er det måneden, hvor jeg nyder den spirende forventning og glæde ved tanken om alt det dejlige vi har i vente i løbet af de næste måneder.

 

 

I november glæder jeg mig til…

– At jeg så småt kan tage hul på julehyggen og begynde forberedelserne i det små. Der skal blandt andet købes kalenderlys, forberedes adventskrans og laves gløgg ekstrakt.

– At tage en tur i skoven og hente fine ting, som skal bruges til juledekorationer og som julepynt. Blandt andet skal der hentes lærkegrene med kogler og fint, islandsk mos på.

– At få sat lyskæder op i træerne omkring huset – jeg synes, at lyskæder er noget af det smukkeste og jeg er vild med at gå ture i november og december, når mørket er faldet på, og nyde de mange udsmykninger.

– Ganske langsomt at tage hul på julebagningen – i første omgang bliver det nok begrænset til et honningbrød eller en ølkage, som er fyldt med varmende og duftende julekrydderier, men i slutningen af november skal der bages julesmåkager, så vi har dem at hygge os med i hele julemåneden.

– Mortens aften, som for mig er det første rigtige tegn på, at julen for alvor nærmer sig. Vi spiser gerne en lækker andesteg med hele tilbehøret sammen med min familie.

– At kassen med julepynt bliver fundet frem i slutningen af måneden og det bliver tid til et gensyn med de mange fine ting, som jeg ikke har set siden slutningen af sidste år. Jeg elsker, når julepynten findes frem.

– At spise lækre, ristede kastanjer – selvfølgelig serveret med iskoldt smør og dyppet i lidt havsalt.

– At bruge en lørdag eller søndag på at besøge et af de mange julemarkeder, som allerede begynder at slå dørene op her i midten af november. Det er så hyggeligt og der er næsten 100 % garanti for julestemning, efter et par timer på et julemarked.

– At hygge mig med hele familien til vores årlige 1. søndag hygge, som i år falder den sidste weekend i november. Arrangementet, som efterhånden er blevet en fast tradition, afholdes her hos os med gløgg, æbleskiver og masser af juleslik og hjemmebagte julekager.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)