Knasende sprøde müslibarer med chokolade…

0 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg er vild med müslibarer og elsker at have et lille sødt indslag med i madpakken på de lidt længere skoledage. Faktisk er de også ret lækre til en kop eftermiddagste, hvis jeg har en fridag, men oftest ryger de med i madpakken. Normalt bager jeg denne her lidt sundere udgave, som ikke er fyldt med uanede mængder sukker, honning eller lignende, men engang imellem skal der også være plads til en chokoladelækker sag og selvom dem man køber smager ganske glimrende, så vil jeg så meget hellere bage dem selv.

Disse her er bagt med kondenseret mælk, havregryn, solsikkefrø og mandler og portionen gav ikke mindre end 12 pæne store müslibarer, som efterfølgende blev pyntet med lidt smeltet chokolade og pakket ind i film. På den måde er det supernemt lige at snuppe en müslibar fra kassen og komme den i madpakken, når man står og smører.

 

 

Jeg har en idé om, at jeg skal eksperimentere lidt med nogle varmende og velduftende vinter- og julekrydderier i den næste portion müslibarer, som jeg skal lave – måske lidt stødt kanel, ingefær, nelliker eller lignende. Det skulle gerne blive nogle müslibarer med et strejf af jul og det er vist ikke for tidligt, at begive sig ud i den slags eksperimenter, når denne her portion engang er spist.

Müslibarer med chokolade.

1 dåse kondenseret mælk

250 gr havregryn

75 gr kokosmel

100 gr solsikkefrø – kan erstattes af andre slags frø

100 gr grofthakkede mandler – kan udelades

50 gr chokolade

Lun den kondenserede mælk i en stor gryde og tilsæt havregryn, kokosmel, solsikkefrø og de grofthakkede mandler. Vend blandingen godt sammen og fordel den herefter i et ildfast fad, ca. 20 x 30 cm, beklædt med bagepapir. Bag blandingen ved 125 grader i ca 1 time, til blandingen er én stor sammenhængende müslibar.

Lad baren køle helt af. Herefter skæres den ud i 12 små müslibarer med en skarp kniv. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og kom den i en frysepose. Klip et lille hul i det ene hjørne og dekorer barerne med chokolade. Lad chokoladen stivne og pak herefter hver enkelt bar ind i film eller opbevar dem i en lufttæt dåse.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)