For ikke så lang tid siden, kogte jeg en lækker hønsekødssuppe til aftensmad, som vi spiste med masser af grøntsager, kød- og melboller i. Faktisk kunne jeg sagtens have skåret den store, lækre kylling, som jeg kogte suppen på, i mundrette bider og have kommet dem i suppen i stedet for bollerne, men jeg havde andre planer med kyllingekødet – det skulle nemlig laves til en omgang høns i asparges – eller kylling i asparges om man vil, og efterfølgende fyldes i store, lækre tarteletter.

Har man ikke lige kogt en portion hjemmelavet hønsekødssuppe – selvom det er en super lækker og nem måde at strække en kylling eller høne til 2 fantastiske måltider på, så kan man sagtens lave høns i asparges ved i stedet at koge et par kyllingebrystfilet’er møre i en gryde med letsaltet vand. Om sommeren er det desuden ret lækkert at bruge friske grønne eller hvide asparges, men af en eller anden grund er høns i asparges primært en vinterspise, hvilket muligvis hænger sammen med den dejlige, varme hønsekødssuppe som ikke just kan påstås at være en sommerklassiker.

Høns i asparges er i øvrigt ikke den eneste mulighed, når man har kogt suppe på en høne eller kylling. Kyllingekødet kan i stedet skæres af skroget og serveres med aspargessauce og kogte kartofler, eller man kan afkøle kyllingekødet og derefter plukke det i mindre bider og bruge det i en portion hjemmelavet hønsesalat med bacon og små ristede champignons.

Tarteletter med høns i asparges.

10 stk.

1 lille kogt kylling eller høne

1 ds aspargessnitter

25 gr smør

2 spsk hvedemel

1½ – 2 dl suppe fra kyllingen/hønen

1 dl madlavningsfløde

salt og peber

10 tarteletskaller

Pluk kyllinge- eller hønsekødet i mindre bidder og stil det til side. Hæld aspargessnitterne til afdrypning i en sigte men gem vandet. Smelt smørret i en gryde og rør melet ud heri. Tilsæt aspargesvandet og pisk kraftigt til en klumpfri masse. Bring massen i kog og pisk herefter suppe og fløde i saucen. Vend kyllingekød og aspargessnitter i saucen og smag til med salt og peber. Kog stuvningen ved svag varme i et par minutter. Lun tarteletterne efter anvisning på pakken og anret stuvningen i skallerne. Pynt evt. med tomatbåde og persille eller karse. Server straks.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)