Den opmærksomme læser vil muligvis mene, at jeg er en dag for tidligt på den. Og det er da også rigtigt, at jeg normalt poster ugens madplan i løbet af mandagen og ikke, som nu, søndag aften. Alting har dog sin forklaring og min er, at bloggen vil være lukket – både for Jer og for mig, fra i morgen tidlig og til ud på eftermiddagen, hvor det igen skulle være muligt at komme herind.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg længe har haft et ønske om at få bloggen shinet lidt op. Mit design har været det samme i de sidste 5 år og nogle gange skal der altså lidt fornyelse til. Da jeg ikke har den store forstand på teknikken bag bloggen og egentlig er bedst til bare at lave mad og efterfølgende skrive om den, så jeg har fået hjælp til bloggens nye design og selve opsætningen af de dygtige folk fra Destiller’s Webbureau. De har udført et helt enestående stykke arbejde med at opdatere bloggen til et design, som er blevet præcis, som jeg ønskede det og havde forestillet mig, hvilket jeg er dybt imponeret over og det er altså dem, som i morgen lukker os alle ude herfra i nogle timer og sørger for at hele universet her på madenimitliv.dk bliver toplækkert og tidssvarende.

Der bliver selvfølgelig arbejdet på, at overgangen til det nye design kommer til at gå så smertefrit som muligt, men selvfølgelig kan der være småfejl og mangler, som vil blive rettet til henover de næste par dage. Jeg håber dog, at I alle må komme til at synes rigtig godt om den “nye” blog – jeg lover Jer, at den er noget så fin og glæder mig supermeget til at vise den til Jer.

Og så var det vist den der madplan vi kom fra…

 

 

Madplan uge 47.

Mandag – Menuen står på en omgang cremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. Tilbehøret bliver groft brød og så sørger jeg for at snitte grønsager nok, så der også er til salat til vores aftensmad onsdag. Jeg laver desuden en ekstra stor portion pastasalat – så er der til madpakkerne i de følgende dage.

Tirsdag – Vi har simpelthen så mange æg, som vi skal have brugt. Derfor kommer aftensmaden til at stå på en lækker og luftig æggekage med nybagt rugbrød ved siden af. Toppingen på æggekagen blev helt traditionel – håndskåret bacon, purløg og små blommetomater i halve.

Onsdag – Vi har begge længe haft lyst til en helt klassisk lasagne bolognaise, så det skal vi have onsdag aften. Tilbehøret bliver en blandet salat af resterne fra mandagens pastasalat.

Torsdag – Vi skal holde madklub og da det er Tommy og Kims tur til at holde det, tager jeg en fridag i køkkenet. Vi har fået at vide, at vi skal have noget med koteletter og rød sauce og det lyder jo meget spændende. Vi glæder os i hvert fald – vi plejer at få lækker mad.

Fredag – Fredag aften byder på rigtig comford food i form af en kartoffelmos-lasagne a la shepherd’s pie. Tilbehøret bliver ovnbagte rodfrugter, som tilberedes i ovnen samtidig med det andet. Rigtig hyggemad på en aften, der desuden står på bland-selv slik og lidt fjernsynshygge.

Lørdag – En af vores fælles livretter er hvidvinsdampede blåmuslinger – gerne serveret a la moules frites, som det er planen, at vi skal have lørdag aften, med hjemmelavede pommes frites og en lækker aioli til at dyppe i. Bryder man sig ikke om muslinger, kan jeg i stedet anbefale at stege en portion friske fiskefiletter eller torskestykker til fritterne og servere med en god remoulade eller sauce tatare.

Søndag – Søndag skal vi have en portion cremet aspargessuppe med hjemmelavede kødboller. Aspargessuppe kommer nok aldrig til at tage prisen som verdens mest farvestrålende ret, men til gengæld så smager det skønt og den hjemmelavede version er en af Mortens yndlingssupper.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)