Så skal jeg da ellers love for, at vi fik taget hul på den søde juletid og 1. søndag i advent med et ordentligt blæsevejr. Som alle andre steder i landet, blæste det kraftigt her i Sydjylland i går aftes, men heldigvis er det ikke gået ud over hverken træer eller tagsten – jeg ville nu også blive betænkelig, hvis stenene på vores fine, nye tag allerede begyndte at rive sig løs i den første storm.

Julepyntningen blev overstået i løbet af fredagen og lørdag var vi en tur i Den Gamle By med gode venner. Sådan en hyggelig dag, der blandt andet bød på kaffe og kager i det fine konditori og julestemning af den dejligste slags. I går fejrede vi så 1. søndag i advent med min familie og masser af klippe-klistre, æbleskiver, gløgg, juleslik, grin, snak og hygge, så nu er vi klar til for alvor at tage hul på december.

 

 

Madplan uge 49.

Mandag – Som så mange andre danskere spiser vi en del hakket kød og så gælder det blot om at variere, så det hele ikke ender i frikadeller eller kødsauce. Mandag aften står menuen på en mexicansk lasagne med topping af salat. En af Mortens absolutte favoritter, så han glæder sig allerede.

Tirsdag – Menuen står på fiskefrikadeller lavet på laks og tilbehøret bliver remouladedip på remoulade, creme fraiche og hakkede kapers. Desuden grove kartoffelfritter og sprøde broccoli fritter drysset med lidt havsalt.

Onsdag – Resterne af salaten fra mandagens mexicanske lasagne ryger i en lækker madroulade suppleret med et stykke stegt kyllingebryst. En super skøn måde at få spist rester på, fordi man stort set kan komme det man har og det man bryder sig om i rouladen og så mætter den oven i købet ret godt.

Torsdag – Jeg har længe haft lyst til denne her skønne rejesalat med mango, forårsløg og chili, så torsdag aften skal vi have sådan en omgang, suppleret med lidt grønne salatblade og lækkert brød. Til dessert tror jeg, at vi har fortjent en kop varm kakao med flødeskum lavet på mit hjemmelavede kakaopulver – så kan det næsten ikke blive nemmere.

Fredag – Fredag aften skal vi have vinter- og langtidssimret mad af den allerbedste slags, nemlig svinekæber i rødvinssauce med en grov rodfrugt-kartoffelmos. Det er ikke for ingenting, at man for alvor fik øjnene op for det supermøre kød med den skønne smag for nogle år siden og jeg glæder mig til at sætte sådan en portion til livs.

Lørdag – Vi skal til endnu et julemarked lørdag, nemlig markedet på Tirsbæk Gods her i Vejle, hvor vi kommer hvert eneste år. Det er det hyggeligste lille marked, fyldt med lækre boder, og så plejer vi gerne at nyde en lækker, grillet pølse og et par klejner eller en æbleskive og købe juletræ ved samme lejlighed. Efter sådan en dag må aftensmaden gerne være både lidt nem at lave og ikke ligge alt for tungt, så jeg tror, vi skal have en portion varmende gulerodssuppe med linser, chili og appelsin.

Søndag – Rigtig søndagsmad i form af et par svineschnitzler stegt som wienerschnitzler med klassisk tilbehør i form af brasede kartofler og ærter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)