Hold nu op for et forrygende snevejr, vi vågnede op til i går morges. Altså det var jo ikke fordi, at vi ikke var forberedte, men man kan jo alligevel aldrig vide, så det var med en smule spænding i maven, at vi gik i seng lørdag aften – jeg elsker snevejr.

Heldigvis viste det sig jo, at der var masser af sne til os, så imens himmel og jord stod i ét, fik vi søndagen til at gå med langsom morgenmad, indkøbstur og en lang gåtur med Villy, som nød sneen. Bagefter kørte vi hjem og spiste en rigtig hyggelig frokost bestående af sild med rå løg og karrysalat, lun leverpostej med bacon og rødbeder og friskstegte fiskefilet’er med remoulade og citron. En julebryg til hver fuldendte måltidet.

I denne her uge har jeg planer om at få pyntet huset op til jul. Vores lyskæder blev allerede sat op udendørs i sidste weekend, men nu gælder det den indendørs udsmykning. Jeg er så heldig, at jeg har fri fra skole mandag – torsdag, så der skulle gerne blive masser af tid til at pynte op, lave adventskrans og måske også så småt få startet på julebagningen, så der er lidt småkager til hele min familie kommer til adventshygge med gløgg og æbleskiver i næste weekend.

 

 

Madplan uge 48.

Mandag – Vi skal have en porre- og løgtærte, for jeg har stadigvæk et par porrer liggende fra sidste uges hjemmelavede hønsekødssuppe med kød- og melboller. Derudover koger jeg en grydefuld risengrød, så Morten kan få en portion og jeg efterfølgende har til risengrøds-klatkager. Tror det skal være den julekrydrede variant i denne omgang.

TirsdagKlassiske frikadeller, som bliver serveret med flødestuvede kartofler. Det grønne tilbehør bliver bagte rodfrugter, for så kan det hele tilberedes i ovnen med undtagelse af frikadellerne.

Onsdag – Jeg vil gerne prøve at eksperimentere lidt med en suppe med majs i – noget i retning af en chowder, som er en cremet suppe, jeg er ret så vild med. Tilbehøret bliver brød og så tror jeg, at vi skal have en portion ristede kastanjer med smør og salt til forret – vi fik faktisk en portion kastanjer forleden dag og de smagte så skønt, at vi blev enige om, at vi hurtigst muligt skulle have købt ind til en omgang mere.

Torsdag – Det er vores tur til at stå for en gang madklub og menuen bliver temmelig julet, vi skal nemlig have kogt hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler. Desserten er endnu ikke fastlagt, men jeg tror, at vi starter aftenen med et glas gløgg, til at få varmen på.

Fredag – Resterne af tirsdagens frikadeller skal bruges til et par solide frikadellesandwiches med fyld af rødkålssalat. Tilbehøret bliver små ristede kartofler.

Lørdag – Lørdag skal vi til julemarked i Den Gamle By – vi har ikke været i Den Gamle By, siden vi boede i Århus, så det er jo ved at være noget tid siden. Aftensmaden må gerne være lidt nem at gå til, når vi kommer hjem, så jeg forbereder en mørbradgryde med bacon og paprika, som bare skal varmes. Tilbehøret bliver løse ris.

Søndag – Eftersom hele familien kommer til adventshygge og plejer at tage hjem ved aftensmadstid, tror jeg bare, at vi skal have resterne af lørdagens mørbradgryde. Efter æbleskiver, gløgg, småkager, juleslik, klejner og meget andet, er der vist ikke nogen af os, der ligefrem trænger til det helt store til aftensmad.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)